Tuesday, May 31, 2011

Abang Aniq di PD

Hari Ahad lepas(29 Mei) abang.. yayah & ibu gie ke PD, ibu kata untuk ganti sebab ibu & yayah tak dapat bawak abang ke langkawi, jadi ibu pilih PD aje.. dekat sikit perjalanan... ibu nak kenalkan abang dengan pantai.. sebab sejak abang lahir.. abang tak pernah mandi di pantai lagi... jadi pada ahad lepas.. sempena anniversary ibu.. yayah bawak kami ke PD. Ibu cari hotel yang ada pantai & kolam.. jadi saya boleh la main sepuas-puasnya... tapi 1 ari 1 malam je la yang dapat sebab yayah banyak kerja.....


Muka abang yang ceria dapat gie berjalan ngan yayah & ibu....


View dari balconi bilik....

Bilik yang kami duduk.... Boleh nampak bot....


Sesi pertama bermula pukul 3 lebih... ibu bawak abang mandi kolam dulu sebab hari masih panas.... sebelum tu lepas checkin.. ibu ngan yayah ajak gie makan dulu... lepas makan cari abang nye pelampung & goggle.. Sesi berenang bersama yayah.. ibu?? takut air... Abang suka masuk dalam kolam renang orang dewasa.. baru la berenang namanya.. ehehehhe (ibu kata berlagak)
Aksi santai.... ehehehhehehe sebab tak ramai orang boleh la buat kolam cam abang yang punya... bila ibu mms gambar nie pada ayahuda.. dia kat mudah2an nanti abang besar boleh beli rumah yang ada swimming pool sendiri.. amin..... ehehehehhe
Sesi ke-2 mandi pantai... buat pertama kali abang mandi dipantai... dan abang lebih suka mandi dipantai berbanding pool.... esoknya sebelum balik... abang mandi pantai lagi ngan ibu.... ehehehe masa mandi petang tu abang terserempak ngan team m'sia ngah wat latihan... ibu kata ada apek... abang tak kenal pun eheehheheheDah main air... keluar main pasir kejap... abang ajak ibu bina istana.. tapi kena guna tangan je sebab ibu lupa belikan peralatan.... sebab 1st time datang jadi abang tak tau nak bina istana guna pasir yang mana.. terpaksa la ibu tunjukkan abang...(ibu pun main pasir sama) yeahhhh Nak kata istana bukan... ibu kata takpe la jadi piramid.. ehehehheheh Ibu ajar abang tulis nama atas pasir... dan inilah hasilnyaa..... abang tulis sendiri....


Esoknya bila nak checkout abang pun sedih tak mau balik sebab rasa belum puas main air.. ibu kata nanti bila ada masa ibu janji akan bawak abang lagi... janji yea bu??...

Wednesday, May 25, 2011

Mat Perasan

Mat perasan?? ibu panggil abang mat perasan sebabnya... eheheh kejadian berlaku hujung minggu lepas.... ibu & yayah dah lepas abis shopping... abang plak dengan seronoknya bermain di Starz Kids, masa nak balik abang, ibu dan yayah turun dengan escalator ke B2 sebab lift penuh, abang pegang tangan yayah... ibu kat depan bawak beg hasil rampasan ibu kata... eheheh ibu bab shopping no 1.
Tetiba abang perasan sesuatu... abang pun cakap la dengan yayah...

Abang : Alamak yayah ada kakak cantik ikut abang...

Yayah : Mana??

Abang : Kat belakang abang... tu...(sambil tunjuk belakang tapi cover-cover nanti kakak perasan plak abang tau hahahaha)

Dari Level 4 kakak tu ikut... tiba Level 3 kakak tu ada kat belakang lagi...

Yayah : Abang.. kakak ikut lagi ke???

Abang : A'a la kakak tu ikut abang

Ibu : Kenapa bang??

Abang : Kakak cantik tu dia ikut abang...

Ibu : Apa kakak cantik tu ikut abang??? (sambil tengok kakak belakang abang...dan tersengeh)

Tiba Level 2...

Ibu : Abang.. kakak cantik ikut lagi ke??

Abang : (Toleh belakang) A'a la bu kakak tu ikut abang lagi...

Ibu : Hahahahahhahahah

Tiba Level G...

Ibu : Abang kakak ada lagi???

Abang : (Toleh belakang) .. Huhhh selamat.. kakak cantik dah tak ikut lagi

Ibu & Yayah : Ahahahhahahahhaha

Ibu : Mat perasan!!

Thursday, May 5, 2011

Raksase Penyelamat

Dalam perjalanan pulang kerumah... ibu amik abang awal petang tu sebab ibu gie kerja kat shah Alam....

Ibu : Huhhh pokok tumbang mesti kena sambar petir...
Abang : Mana bu???
Ibu : Tu.. sambil tunjuk pokok tepi jalan...
Abang : Ishhhh jahatnya petir... tumbangkan pokok!!
Ibu : Tadikan bang.. masa ibu balik dari kerja jauh-jauh... hujan lebat.. petir... guruh.... ibu bawak perlahan.. ibu takut (ehehhe ibu memang takut petir ngan guruh)
Abang : Ishhh petir.. guruhhhh kacau ibu abang.. tumbangkan pokok!! Nanti abang jadi raksase... abang pukul dia bu (dengan muka-muka & aksi marah sungguh-sungguh)..
Ibu : ehh abang jangan la marah sangat... guruh je.... ilek.... takde pape la sket je...
Abang : Nanti abang pukul dia yea bu...
Ibu : Senyum dah tahu kalau anak dia emo.. memang camtu...

Senyap..... ibu pun lega kemarahan abang dah reda....

Abang : Ibu.. kalau kita makan apa jadi kecik??
Ibu : Ha?? apa abang???
Abang : Kita kalau jadi kecik makan apa???
Ibu : OoOOo kalau kita makan gula-gula banyak.. makan ice-cream banyak... kita jadi kecik la... kita kena makan nasi... minum susu banyak.. baru la besar....
Abang : OOOoOOo kalau macamtu lepas abang jadi raksase pukul guruh abang makan la gula-gula banyak.. ice-cream.. jadi abang jadi kecik balik
Ibu : Haaa??? Hahahahaahahahahahhaha
Abang : Kenapa ibu ketawakan abang??
Ibu : Ahahahah abang nie kelakar la... ibu ingat pasal guruh dah abis... rupanya ada sambungan...

Balik rumah bila yayah balik ibu citer pada yayah... yayah pun gelakkan abang jugak... yayah kata... Iyalah ibu kalau abang tak jadi kecik balik.. camne abang nak jadi anak yayah & ibu kan??? macam mana nak peluk ibu?? yayah & ibu pun ketawa.....
abang?? sengeh je sambil tepuk dahi bila yayah tau apa yang abang pikirkan.... ehehehehe


Gaya terbaru abang.... masa nie nak gie umah mbak... ibu kata gini pada abang... "Huhhh mandi tidak bergaya lebih... sibuk nak pakai seluar jeans.. t-shirt .. kasut semua..."
eheheheh mesti la kena bergaya kan... abang kan dah besar...