Thursday, April 29, 2010

Birthday Party

Ari ahad lepas 25 Apr... untie syida jemput saya & family ke birthday party adik Sarah Aimy.... malam ahad tu ibu dah pesan ngan saya siap2.. esok kita pergi rumah kawan ibu yea.. abg kena jadi good boy.. adik Aimy nak sambut B'day... nak nyanyi Happy Birthday To You.... saya pun excited la .. awal pagi dah bangun dan cakap ngan ibu.. esok kita gie B'day adik yea.. gie rumah kawan ibu?? Ibu kata mana esok.. arinie la... Ha??? arinie?? yeay yeayy sambil menari2.. abg nak tiup yea bu?? Ibu kata tak boleh sebab bukan birthday saya... ibu kata lagi saya kena tunggu bulan 6 nanti... tak pasti buat kat mana.. kat rumah atok lagi atau kat sini... ehehehehe tapi rasanya rumah atok pah lagi nak tiup sama-sama adik alia..... Kul 11 lebih ibu siap2kan saya... dan pukul 12 kami bertolak.. singgah JJ dulu sebab ibu belum beli hadiah tuk adik Aimy... masa tunggu ibu beli hadiah saya dah zzzz sampai la dah nak dekat rumah adik Aimy.. tak jauh umah adik Aimy kat nilai aje... tiba sana biasa la kan bangun tidur mood saya memang la kureng sket.. asik melekat aje ngan ibu... tapi bila dah lepas 1/2 jam semuanya ok.. saya pinjam kereta kecik adik Aimy.. main sama-sama...

Mood kurang baik.. eheheh duduk atas pangku ibu aje... ibu yang perasan kurus ehehehehhe Ibu kata macam nak masuk dalam perut balik je... Tulah dia B'day Girl... adik Aimy.. comeikan dia??? ehehehehehe ^_^ Kek dia yang comel... tema hitam, putih, merah
Rambut pacak hasil deraan yayah....Adik Auni... sian dia.. terkena bucu katil berjait atas kening... tapi dia good girl auntie wani kata.. nangis sket aje... huhuhhuhu

Wednesday, April 14, 2010

Family Day Ibu

Minggu lepas ibu ngan yayah bawak saya ke Desa Waterpark family day opis ibu... pukul 8 dah bertolak ke sana... dalam kereta saya dah tak sabar2 nak berenang... asik tanya mana kolam?? mana kolam?? saya ingat ibu tipu saya... bila sampai sana ingat dah boleh terus berenang... sekali kena wat pendaftaran dulu.. pastu kena tunggu park bukak 9++ saya apa lagi dah ngamuk2 la.. tak sabar nak main air... ibu siap belikan saya topeng ultraman lagi suh saya bersabar.. tapi saya tak boleh bersabar lagi... bila dah masuk plak kena dengar ucapan la pulak lagi la saya ngamuk2.. ibu suh makan pun dah x mau.. sampai ibu marah kat saya... bila ibu dah marah n kata ajak balik tak payah berenang baru la saya diam.. eheheheh sorry ibu!! saya dah lama tak mandi kolam tu yg excited... lepas amik breakfast... dengar ucapan.. bergambar baru la boleh mandi.. tu pun ibu kata kena join game dulu.. tapi saya dah tak sabar terus masuk dalam kolam.. berendam sampai kecut2 kaki tangan.. dari pukul 10.30 sampai ke 1.30.. last2 ibu ajak balik risau saya sakit.. tu pun nak balik saya ngamuk lagi eheheh tak puas.. ibu sampai marah nak sampai pukul berapa baru puas??
hasilnya... baru 10 minit kereta bergerak saya dah zzzzzzzzzz kepenatan... ehehehehe ibu ngan yayah gelakkan saya .. ibu kata tu ada ati nak main lagi??? ehehehe dan tambahan hasilnya... saya kena sunburn uwaaaaaaa gelap.....


Gambar dengan kawan-kawan...


Ibu ajar saya berenang
Pinjam pistol air kawan saya...

Tuesday, April 6, 2010

Berjaya!!!

Ari sabtu minggu lepas... ibu ngan yayah tak sihat.. jadi runtin harian saya hanya duduk dirumah...
sejak 28 aribulan Feb... saya dah tak pakai pampers waktu siang.. nak tido aje saya pakai.. eheheh ibu kata saya dah tak boleh pakai pampers.. saya dah big boy... lagipun ibu kata nanti saya mudah kena ruam.. kulit saya sensitif peluh walaupun saya dah big boy.. ibu kata kulit kalah baby ehehehe...
Sepanjang saya belajar tak pakai pampers nie sian ibu ngan mbak kinah.. ada masanya saya terlepas... kena la mengelap... ibu kekadang tu sampai bertukar jadi hulk... eheheh dan sampai nak hantar saya ke balai polis sebab terlepas dalam seluar.... saya paling takut kalau ibu sebut nak antar polis... mesti nangis sungguh-sungguh...
Kalau tak keluar rumah biasa la aktiviti saya main mainan kegemaran saya... bajak.. lori... ultraman... penuh bakul mainan saya sampai ibu pun pening nak letak mana lagi...(dah penuh 2 bakul)... tengah main... ibu plak masa tu ngah sidai baju kat luar... yayah takde.. gie basuh kereta...
Abg Aniq: Ibu...ibu... abg nak beyak...
Ibu: Ha??? Berlari masuk dalam.... Okeh.. cepat... cepat nanti terlepas dalam seluar...
Dah bukak seluar semua masuk bilik air...
Abg Aniq: Ibu... abang tencing la....
Ibu: Adoiii suspen aje.. nak beyak tak???
Abg Aniq: Tak la ibu..
Ibu: Kamu biar betul.. tunggu situ... sampai keluar... ibu kat luar sidai baju....tunggu sampai keluar banyak-banyak tau... dah sudah jangan keluar dulu.. tunggu ibu
Abg Aniq: Baik tuan!!(pengaruh citer ultraman) muka dah mula merah nak meneran...
Ibu: Keluar semula sidai baju....
Abg Aniq: Ibuuuuuuuu dah keluar.. besarrrrrrr!!
Ibu: Okeh.. tunggu lagi nanti keluar lagi besar..(ngan nada tak percaya)
Selang beberapa saat...
Abg Aniq: Ibuuuu dah keluar besar lagi...
Ibu : Okeh tunggu lagi nanti ada lagi....(masih tak percaya)
Abg Aniq: Ibuuuuuu berjayaaaa!!... berjaya!!!
Ibu: Okeh good boy..(masih nada tak percaya)
Abg Aniq: Ibu dahhh... dia dah bertimpa-timpa...
Ibu: Hahahahah... iyalah abang tu mana??? sambil masuk rumah n skodeng ke lubang tandas... Hoiiyoooo banyaknya... good boy la abang nie...
Abg Aniq: Abang good boykan ibu...
Ibu: Iya good boy... lenkali macam nie la kat tandas.. jangan dalam seluar...
Abg Aniq: Abang good boykan bu?? Abang beyak kat lubang...
Ibu: Iya.. kalau good boy camni boleh la ibu bawak gie JJ(Jusco)
Abang Aniq: Haaa gie JJ??? Mekacih ibu... abang sayang kepada ibu(ayat bodek ibu)
Ibu: Ibu pun sayang kepada abang....

Bila yayah balik ibu ngadu ngan yayah.. saya good boy.. sebab dah berminggu ibu train saya.. tapi fail... minggu nie baru nampak ada kemajuan... ehehehehe dah sebulan lebih...

Yayah: Abang beyak dalam lubang??
Abg Aniq: Iya...
Yayah: Banyak ke??
Abg Aniq: Banyak yayah... ada besar.. besar.. besar...(sambil depangkan tangan)
Yayah: Ha??? banyak... wahhh good boynya
Abg Aniq: Boleh kita gie JJ yayah??
Yayah: Good boy.. mestila boleh...

Berjaya!!!!!