Thursday, March 18, 2010

Hadiah Dari Yayah

Ujung minggu lepas.. yayah gie kenduri kawin uncle Pakku kat Kedah.. dia tinggalkan saya ngan ibu... sebagai upah kena tinggal.. yayah belikan saya jersi MU ngan bajak.... eheheh acih yayah... abang sayang kepada yayah...
Dah dapat jersi saya pun bersemangat nak pakai... petang ibu ajak saya pergi main ball kat taman apalagi suka la saya... tapi baru sepak 3-4 kali dah jatuh.. terus tak jadi main ball.. main gelongsor dan buai...Menghilangkan dahaya setelah penat bermain... saya main ball ngan yayah.. ibu n abang yang baru saya kenal... pastu main gelongsor ngan kawan baru saya... Walaupun dah penat bermain saya tak mau balik... seperti yang dijangka kata yayah dan ibu.. mesti tak nak balik.. eheheh menangis2 saya tak mau balik kerumah... eheheheInilah bajak yang yayah belikan.. besarkan?? saya boleh naik.. hebat... bajak tu traktor... tak silap saya ibu kata yang sebut bajak nie orang johor saja.. eheheh walaupun ic saya 10 tapi saya tetap orang johor.. ehehhehehLihatlah aksi saya bila dapat hadiah bajak.. eheheh ibu ngan yayah kata seperti yang disangka reaksi saya ehehehehe

Wednesday, March 10, 2010

Hai.. Sun.. Bye Byee Sun

Sun ohh Sun... Kalau saya nampak sun pagi-pagi... mesti saya akan jerit haiiii sun (lambai tangan dengan wajah ceria)... kalau cahaya sun tepat kat muka saya.. saya akan jerit.... Sun!!! Sun!!!! (Sambil menyorok atau tutup muka)...Mencari Sun & Moon adalah kegemaran saya... ada sekali tu waktu petang nak balik kampung.. saya cakap ngan ibu.. ibu.. ada moon... ibu kata mana ada kan siang lagi.. saya pun tunjuk tu... sekali ibu tengok dan tersengeh.. alamak betul la abang ada moon... sorry abang.. ibu ingat abang tipu... eheheh saya tersenyum bangga la sebab saya betul...
Semalam... dalam perjalanan balik ke rumah... seperti biasa la ibu ngan yayah akan bertanya macam-macam ngan saya dan juga berborak...
Aniq: Ibu.. dah ada lampu...
Ibu: Iyalah.. kan dah nak malam nie.. Sun dah tido... Moon dah bangun kena la pasang lampu...
Aniq : ooo
Ibu : Sun kata bye bye abang.... dah malam saya nak tido...
Aniq: Ehh sun mana ada tangan (dengan muka serius saya)...
Ibu: Buat muka sambil gelak-gelak pukul yayah....
Yayah: A'a kan.. apa la ibu nie sun mana ada tangan nak bye bye kan...
Aniq: Iya...
Yayah: Abis kalau sun bye.. bye dia guna apa?? camnie ka??(sambil buat aksi konon-konon bye-bye guna mulut)
Aniq: Iyalah...
Ibu : Adoiiiii terkena ibu...

Thursday, March 4, 2010

Apal Terbang

Bulan lepas 13/2 saya balik kg naik apal terbang ngan ibu.. yayah?? yayah kena tinggal... naik keta balik ke JB... eheheh ibu upah saya naik apal terbang sebab aritu ibu gie kerja lama-lama tinggal saya ngan atok.. ibu naik apal terbang.. pastu atok pun balik JB naik apal terbang.. saya nangis2 la nak ikut.. atok pesan ngan ibu suh bawak saya balik JB naik apal terbang.. ibu suprisekan atok kata balik lambat sebab ada hal.. padahal saya balik ngan ibu naik apal terbang... tiba aje rumah JB semua terperanjat sebab saya ngan ibu turun dari cab... first time pengalaman saya naik cab.. 2nd time naik apal terbang.. masa 1st time tu saya lum sampai 1 taun lagi jadi lum ingat... eheheh apapun saya memang seronok.. turun je keta.. tau nak naik apal terbang tersenyum aje.. masa nak lalu kat security check tu.. polis tu siap tanya nak gie mana?? saya jawab.. naik apal terbang.. pastu uncle2 ngan untie polis tu ketawakan.. ahahaha kalau dah lalu situ sah la nak naik apal terbang kan?? ahahahah tapi yang tak bestnya delay 1 jam.. paham-paham la kalau saya dah mula bosan ada jela kan perangai saya sampai ibu nak bagi saya pada uncle polis baru saya baik.. bila pintu pelepasan bukak je saya tak sabar2 nak keluar.. ibu kata tunggu.. tunggu abg tu bg jalan baru bleh jalan... bila dah naik apal ebang.. saya nak buat cam kereta plak nak suh tutup pintu cepat2.. dan jalan.. iyalah maklum la tak pernah naik kenderaan awam nie biasa naik keta ibu aje... ahahaha.. pastu ada jela pertanyaan saya pada ibu.. sampai uncle kat sebelah tersengeh2.. kakak FA pun sama senyum je mendengar pertanyaan saya pada ibu.. yg paling kelakar bila dah naik atas.. saya pun tengok la kat tingkap.. bila tengok tinggi saya tanya ibu "Ibu... camne kita nak turun nie??" Ibu hanya ketawa aje.. apa la ibu nie orang tanya dia gelak pulak.. iyalah kalau dah tinggi camne nak turun kan??? eheheheh



Excited sungguh mengayakan camne apal terbang terbang sampai tergolek.. eheheh


Peminat saya.. entah kenapa asik nak amik gambar saya aje.. sebab tu saya berlari-lari konon nak lari la kan tapi dia asik amik gambar aje...



Akhir dapat gak naik apal terbang.. tiba dalam tu saya dah penat kan jadi bukak2 menu saya order ngan ibu.. "abang nak pikut.. ngan air masam(oren)" tapi ibu kata tak boleh.. ibu belikan air mineral aje... walaupun air mineral aje ngan pikut.. tapi sedap lain macam.. ehehheheheh



Acih ibu sebab bawak saya naik apal terbang... lenkali bawak lagi yea....