Tuesday, October 27, 2009

Dialog Saya & Ibu

Semua kejadian berlaku malam tadi.....

Kejadian A
Ibu tengah basuh baju.. dan mengemas dapur.....
Aniq: Ibu.. ibu.... tolong kaki aniq sakit...
Aniq: Ibu.. ibu.. tolong kaki aniq sakit(sambil jalan seret kaki)
Ibu pun menjengah ke ruang tamu....
Ibu: Kenapa kaki aniq tu???
Aniq: Ahahahahahah(sambil lari seperti biasa)
Ibu: Cesss berlakon lebih.... yayah.. yayah.. tengok anak yayah nie!!
Yayah: Yaaa kenapa??
Ibu: Aniq tunjuk yayah camne jalan kaki sakit....
Saya pun berjalan sambil seret kaki....
Yayah: Adoiiiii!! sambil geleng kepala...

Kejadian B
Aniq: Ibu aniq tak mau tengok citer robot... Robot nie tak mau(Citer TV3)
Ibu: ooOOoo aniq tak nak tengok citer robot nie ke??
Aniq: Tak nak la ibu aniq nak tengok lain .. eeia(ceria)
Ibu amik remote cuba mengelak dari menekan chanel 611 sebab kalau dah tengok Ceria ibu takde peluang tengok citer lain dan saya pun akan tidur lambat eheheh dah tau taktik ibu..
Ibu: Emmm arinie ari apa yea?? (sambil ibu tekan remote)
Aniq : Ari raya!!!!
Ibu: Haa???? ahahahahha yayah... yayah.. yayah!!!!!!!! aniq!!.... (sambil panggil yayah kat atas)
Yayah: Haaa kenapa??? aniq buat apa???
Ibu: Hahahahah aniq kenakan ibu...ibu tanya ari apa dia jawab ari raya!!!... ahahahhaha
Yayah & Ibu pun ketawa sakan....

Aniq & Fea...

Masa 3 aribulan yang lepas ibu ajak saya ngan yayah gie OH rumah untie Ijan.. ibu kata boleh jumpa baby Fea yang bam bam.. masa tu saya terpikir camna la rupa baby Fea yea.... Tiba aje rumah untie Ijan.. saya nampak baby comel... ada 2... 1 nama dia Airell.. 1 lagi nama dia Sofea... dua2 tidur... jadi saya tak kacau lagipun masa tu saya pun bangun tido jadi melekat aje la ngan ibu....
Lepas makan dan mood ok.. baby fea bangun!!.. yehaaa... ibu pegang baby fea saya suka ngan baby fea yang comel asik cium aje la ... sampai ibu ngan yayah marah saya.. sebab asik cium awek comel... ahahahahah bila ibu nak makan untie Ima amik baby Fea.. saya terjerit2 tak bagi untie Ima pagang suruh ibu yang pegang sebab senang saya nak main-main dan cium baby Fea... ehehehe
Bila ibu dah penat pegang Fea.. ibu past kat yayah ehehehe maklum la baby Fea nie bam.. bam... time yayah pegang saya lagi suka.. main-main ngan Fea.. sampai untie Ijan nak amik saya nanges.. ibu kata ehhh untie Ijan tu ibu Fea la.. saya jerit kata bukan... lepas tu saya bisik ngan ibu "Nanti kita bawak dia balik yea??" ahahahah ibu gelakkan saya ada ati nak culik anak orang... sungguh2 saya tak bagi untie Ijan amik Fea.. dan akhirnya saya mengalah bila ibu kata "Kalau kita bawak balik .. nanti baby Fea nanges nak susu camne?? Nak bagi susu mana?? " saya pun terdiam... jadi saya main-main aje ngan baby Fea.. tak mau bawak balik takut dia nanges sian dia....
Masa dalam perjalanan balik ibu tanya saya..
" Ehhh mana baby Fea?? nape kita tak bawak balik dia??" saya jawab... "Tak boleh nanti baby Fea nanges nak susu!!" eheheeheh ibu kata ohh bagus anak ibu baik ati... ehehheehhehehe Inilah dia baby Fea.. comel kan dia eheheheheh(senyum gataiiii)


Baby Fea ngan ibu....Kat rumah sebelum gerak ke rumah Untie Ijan....