Thursday, July 2, 2009

Majlis Uncle Chino

Ujung minggu lepas saya.. ibu.. yayah n uncle2 gie majlis uncle chino di melaka... kami bertolak pukul 10 lebih... dari rumah.. jumpa ngan uncle2 kat R&R Seremban....Setelah berapa lama sampai la kitaorang kat rumah untie jun.. saya dah busan dah buat macam2 dalam kereta tak sampai2.. eheh sampai nak ikut abang nak keta dia.. tapi ibu tak bagi takut saya nanges... ibu nie selalu tak percaya pada saya tau...ehehehehe
Tak dapat naik keta ngan abang pun takpe la janji boleh jalan sama-sama.. ehehehehe
Akhirnya saya nak ibu gak.. eheheh sebab tu ibu tak percaya saya naik keta orang lain.. akhirnya ibuuu juga...
Encem tak saya aritu?? asalnya baju nie untuk birthday party aritu tapi ibu dah jumpa set siap bow tie.. jadi baju nie cancel la.. wat pakai gie majlis uncle chino pulak...
Kenapa saya??? eheheh saya mengamuk sebab semua kawan2 dapat lollipop.. saya tak dapat ... dah abis... saya ngamuk2 nak gak lollipop...Sebagai ganti yayah amikkan mentos... ibu ngan yayah kata selamat boleh ganti yang lain.. kalau tak yayah kata balik!!!!... ehehe amap yayah...
Biasa pengantin diarak dengan kompang.. tapi uncle chino nie lain sket diarak oleh kumpulan mak yong ... saya ngeri peluk yayah n ibu kuat.. sampai ibu cakap aduiii tercekik!.. eheh amap ibu.. aniq akut...Nielah uncle chino ngan untie jun...
Lepas majlis saya gie umah uncle zakaye.. ibu ngan uncle2 semua makan durian n rambutan.. saya tak pandai makan jadi main la diam2 kat ruang tamu.. eheheh anak uncle zakaye yang tecit tukan saya kejakan.. amap baby... ehehehehe geram saya tengok dia...
Lepas makan buah2an kat rumah uncle zakaye.. saya.. ibu.. yayah n uncle2 gie makan seafood pulak... tiba sana saya suka duduk tepi tebing nie sebab nak tengok fish ngan bot.. nanges2 tak mau duduk kat meja.. eheheheh kakak alya yang rajin layan saya.. ehehe acih kakak.. (saya kan pantang nampak kakak cantik) ehehehhehe
Makanan dah sampai... nyum2
Ibu.. mana acik saya???
Lepas makan saya.. ibu.. yayah n uncle2 gie beli durian dan balik... tiba KL saya dah letih.. dah zzzz ngan ibu sepanjang jalan... yayah kena drive sensorang sian yayah.. ehehehe ibu kata lenkali kita gie melaka lagi.. ibu nak bawak saya pergi zoo.. dan macam2 tempat lagi kat melaka...