Friday, June 28, 2013

Kampung Gajah Wonderland & Taman Safari Indonesia

Cuti Sekolah aritu abang gie ke bandung dengan ibu, yayah adik & deda...sebab ibu dah janji nak bawak abang ke safari indonesia dari taun lepas lagi, tapi masa tu adik baru je lahir kena la tangguh sampai adik dah besar sket...
Kampung Gajah Wonderland nie banyak tempat permainan tapi memandangkan abang masih tak cukup umur, abang dapat main dekat area kanak-kanak je dengan adik.. huhuh
Kampung Gajah Wonderland.. tiba dah petang dan dah penat, pergi terus pada tempat yang abang boleh main je tak pusing-pusing dulu..sebab tiba petang, ibu kena paksa ngan ayahuda bawak abang & adik kat sini.. jangan asik nak beli barang ibu je.. huhuhuhuuh

 Mimiland... dalam nie area permainan kanak-kanak
 Main buai ngan adik...
 Main lompat-lompat ngan adik n kawan baru.. adik ngeri tak bangun langsung...

Naik basikal.. abang naik basikal tanpa roda bantuan sebelah.. ibu kata boleh je huhuhu kat rumah ibu nak cabut sebelah... jangan la bu ngeri...
 Nak masuk kena cop kat tangan dulu...
 Tak banyak yang boleh abang main memandangkan ari pun hujan.. huhuhuh sejak abang tiba sini petang aje hujan.. jadi terhad la aktiviti.. tapi abang tak sabar nak tunggu ari sabtu ayahuda nak jemput bawak gie safari....
 Abang nak main ni tapi tak cukup umur... huhuhuu

Ari Sabtu pagi-pagi lagi ayahuda dah jemput kami untuk ke jakarta rumah ayahuda.. dalam perjalanan tu singgah Taman Safari... huhuhu  sebelum masuk safari ada banyak gerai jual pisang ngan carrot untuk bagi makan haiwan...
Haiwan pertama abang jumpa tapi dia pemalu abang nak bagi makan dia lari.. bila abang letak pastu abang jauhkan diri baru dia datang makan hhuhuuuh..
 Abang nak bagi makan dekat-dekat ngeri je... huhuhuuh
 Pertama kali nampak burung hantu... huhuhuh dia duduk diam-diam dalam lubang tu..
 Si comel pak memerang... huhuuh
 Zebra datang dekat cermin minta makanan...
 Abang bagi makan zirafah... 

Lion... dekat je dengan kereta ayahuda.. bila berada kat kawasan lion ke harimau.. tingkap kena tutup, ayahuda kata nanti dia masuk kereta kita plak yang kena keluar.. huhuhuhuhuuh sian lion dia kurus...
 Zebra makan pisang...
Abang simpan pisang untuk bagi makan monkey tapi sayang, tempat monkey tutup.. huhu balik dari safari ayahuda ajak singgah gie makan.. pastu singgah beli barang ibu kat Bogor pastu terus ke jakarta rumah ayahuda.. tiba rumah ayahuda semua dah letih dan tidur awal...
Ari ahad abang tinggal ngan ayahuda kat rumah main ipad pastu gie swimming ngan ayahuda kat tingkat bawah condo ayahuda.. ibu, yayah, adik & deda cam biasalah gie shopping pak husni driver ayahuda yang bawak... balik dari shopping adik join abang mandi kolam... Ari isnin abang terpaksa ikut ibu shopping lagi sebab ayahuda kerja.. ari selasa petang baru balik ke KL.. huhuhuhu abang ponteng sekolah 3 ari sebab ari rabu abang penat tiba kat airport kul 11 lebih..jadi tambah 1 ari lagi cuti.. eheheh kalau tak ibu kata ponteng 2 ari je....