Tuesday, December 22, 2015

Aktiviti Cuti Sekolah

Cuti Sekolah ni 2 minggu pertama Abang join Kem Pemantapan Al-Quran di Masjid Putra, lepas tu Abang balik kampung tinggal dengan makcik.
Semalam Abang baru balik dari Bayou Lagoon Resort bersama makcik. Neena pun join sama Ibu hantar Neena lepas tu Abang ngan Neena balik semula rumah makcik. Ibu ngan Yayah akan balik kampung khamis nie...
Walau dalam hujan.. redah je... ehehehe Ibu amik gambar dari bilik, Ibu datang sekejap je hantar Neena terus balik KL sebab Ibu dah takde cuti...
Yang Hujung tu untuk kolam dia dalam sikit.. Abang ngan kakak Iman nak main kat situ tapi kena tunggu pakcik join.. kalau ada pakcik baru kami dibenarkan pergi slide yang ujung tu...
Baju baru.. Ibu kata Abang makin kurus.. huhuhuhuh 

Friday, November 13, 2015

Alhamduillah..

Alhamduiilah abang dah dapat tali pinggang merah... lagi 2 pengredan abang akan dapat tali pinggang hitam..
Yeahhh dah merah.. masa sebelum pergi latihan tu ibu dengki abang kata abang tak lulus tak dapat tali pinggang merah.. balik je abang terus cari ibu tunjukkan tali pinggang merah abang.. ibu suka tau dengki cuakkan abang...
Markah matematik akhir tahun alhamduillah.. salah 1 je.. ibu ngan yayah kata kalau abang tak cuai.. boleh dapat markah penuh untuk bahagian ujian... Ibu kata walau apapun tahniah untuk abang cuma tak dapat la hadiah seperti yang abang ngan ibu buat perjanjian sebab DST dapat B.. huhuhuhuhu
sebab tak dapat semua A abang kena belanja ibu.. kena la abang kumpul duit....


Monday, October 12, 2015

Good Boy

Ibu kata sebab abang good boy  dan selalu tolong ibu, ibu belanja abang pergi IOI Mall main ice skating... neena masa sebelum masuk punya la excited, bila dah masuk dalam nangis-nangis kena la abang tolong pegang adik...

 Tengok muka neena.. ahahaha sedih je.. meleleh-leleh air mata padahal ada pegang pinguin tu..
 Untuk sejam pertama kena la abang temankan adik... lepas tu baru la abang dapat main dengan gumbira.. siap buat aksi lagi... 
Ibu kata nanti akan bawak abang pergi lagi tapi kena hari biasa.. sebab kurang orang sikit.. kalau ujung minggu atau cuti sekolah ramai orang...

Thursday, September 3, 2015

Lego

Dua minggu lepas, ibu lewat sedar mengakibatkan abang pun tak pergi ke sekolah.. huhuh dah tak sekolah adik pun tak pergi umah makcik huda.. ohhh lupa sejak bulan Ogos Neena dah tak duduk umah nenek lagi masa ibu kerja.. ibu tukar duduk rumah makcik huda.. masa awal-awal adik nangis gak ibu kena tunggu sekejap baru ibu pergi kerja.. lama-lama adik dah ok...
Disebabkan tak sekolah, ibu tak kerja.. ibu kata apa kata kita gie jalan-jalan.. ibu tanya abang nak kemana.. abang kata nak ke IOI City Mall.. ibu kata ok boleh tapi jalan-jalan je yang lain tak boleh..
Bila tiba kat IOI City Mall abang ajak ibu pergi Toys'urs.. masa nak ke situ ibu panggil abang sebab nampak ada logo lego.. ibu ajak ke kedai Lego je.. abang pun memang nak tengok Lego je...
Bila dah masuk kedai Lego.. ada plak yang jual dalam bekas.. boleh mix Lego apa yang abang nak.. ibu kata kalau abang nak boleh je amik bekas kecik dulu ibu kata.. jadi abang pun gigih la memilih.. masa dah siap pilih tu kakak kat tempat Lego tu ajar macam mana nak muatkan dalam bekas comel tu...
Nielah bekas comel tu RM 39.90.. satu bekas ni
Kakak tu ajar susun padat-padat.. pastu kat penutup pun dia susun gak.. kakak tu kata gunakan semua ruang yang ada.. huuh
Inilah hasilnya.. macam-macam abang boleh buat yang warna purple tu Neena punya.. Ibu kata pergi sana lagi boleh beli lagi bentuk lain plak yang abang suka...
Ibu kata baik abang main Lego dari mengadap iPad je huhuhuhuh 

Monday, August 24, 2015

Gambar Raya Abang

Gambar Raya abang di bulan Zulkaedah.. eheheh masa nie nak pergi majlis sambutan raya kat sekolah kafa...
 Kena paksa ngan ibu berdiri belakang pintu sebelum pergi...
Sebelum turun keta ibu suruh amik gambar lagi.. abang dah la tak sabar nak turun kereta kawan dah tunggu kat luar tu...

Saturday, July 18, 2015

Birthday Abang...

Tahun nie, tahun ke-2 kek birthday abang minta ibu buat kek coklat.. masa adik buat kek besar, abang request cupcakes je... huhuhu seperti biasa kami sambut dirumah aje... Birthday abang jatuh pada hari pertama puasa jadi ibu awalkan buat ujung minggu sebelum puasa.. sebab masa puasa mana boleh makan waktu siang huhuuuhu ibu kata nanti kena naik van jenazah..

 Simple je ibu buat abang tak mau topping apa-apa cuma nak coklat gak.. huhuhuh 
Tengok siapa yang gedik?? dia perasan birthday dia la tu... inilah adik abang.. gedik ke tidak tetap adik abang...
 Masa untuk makan kek sesama!...

Sunday, June 7, 2015

Cuti Sekolah

Cuti Sekolah kali ni ibu bawa kami bercuti ke PD.. kali nie plan ngan makcik sekali ibu book Grand Lexis.. ibu kata berenang sampai biru...
Abang, kak Iman, Alia ngan Neena... checkin je tanpa buang masa terus terjun dalam kolam sampai ke petang.. malam terjun juga tapi sekejap aje... 
Sesi ke-3 dari pukul 6.30 pagi sampai la ke tengahari... huhuhuhuh Edot ngan Anis pun ada sama..
 Ibu kata mandi la puas-puas.. lepas ke PD, balik ke JB sebab ibu kena kerja kat JB..
Edot jadi kepala keretapi huhuhuuhu 

Saturday, May 16, 2015

Kawan Baru

Dah seminggu abang ada kawan baru... Taraaa nielah kawan baru abang...
Mama cat dan 3 anaknya... Mama ni abang dan ibu selalu bagi makan kat Restoran Darussalam P16,  tetiba minggu lepas nampak mama cat ni macan kena fungus dan anak dia sakit mata, ibu kata kita jaga sampai derang sihat dan cuba carikan tuan baru untuk family ni...
Jadi kawan abang ada 7 sekarang.. huhuhuhuhuh terbaru kawan paling suka abang main iyalah babycat nie la abis babycat abang sekarang dah jadi anak singa.. dah berat abang nak dukung..
 Nie baby dah tua.. huhuhuhuhu
Nie lagi baby tua.. Swiper yang abang bawa balik dari sekolah kafa.. Dr. Eric kata dah diva sombong, masa mula amik baik je..huhuhuhu 

Friday, April 3, 2015

Basikal...

Bulan lepas abang ngan yayah ada projek.. projek cantikkan basikal abang.. basikal abang ok lagi ibu kata sayang plak kalau biarkan je jadi ibu bagi cadangan abang ngan yayah cat semula dan betulkan apa yang patut... abang pilih warna hitam dan hijau.. huhuhuh

Nie basikal masa mula beli berapa taun yang lepas.. abang dah tak pakai roda bantuan tu lagi sejak umur 4 tahun.. Atok pah yang belikan... tak silap abang basikal ni hadiah tok pah masa abang 2 taun.. huhu lamakan basikal ni bertahan.. dulu gambar spiderman.. 
 Proses keringkan setelah abang bersihkan sticker dan cuci...

Proses mengecat semula.. warna hitam... bukan abang buat sorang yayah tolong banyak.. ehehehe 
 Taraaa nilah rupa basikal abang sekarang... cantik tak??
Barulah basikal abang.. abang kan?? ehehehehe 

Wednesday, March 4, 2015

Kembar tapi tak sama..

Kembar tapi tak sama sorang kecik sorang besar.. ehehehhe ibu belikan abang baju tido ironman n adik hello kitty.. disebabkan abang suka pakai baju ironman nie ibu belikan abang baju tido lagi gambar spiderman.. sekarang nie ibu kata kalau beli kena beli 2 .. bila dah beli baju abang kena la ibu belikan baju adik.. pilih punya pilih last-last ibu belikan adik baju ironman.. huuh dah la kembar kami berdua.. kalau abang pakai baju tido ni adik mesti nak pakai juga... 

kembar tapi tak sama size...
Nipun kembar ibu kata tapi tak sama warna ahahahha budak berdua nie baru lepas kena bebel ngan ibu sebab masa balik kampung awal bulan lepas derang berdua buat onar.. kecing bergilir-gilir kat sofa ibu...

Sunday, February 1, 2015

Hijau II

Yeayyy abang dah tali pinggang Hijau II.. ada 4 lagi nak hitam.. tapi dengan umur abang tak boleh dapat hitam lagi.. abang akan dapat hitam merah dulu sampai cukup umur.. huhuhuhu

Abang 3 dari kanan barisan depan.. 
video
Ibu ada amik video untuk abang... huhuhuhu

Monday, January 26, 2015

2015

Dah masuk minggu ke-3 persekolahan 2015, kalau ikutkan dah minggu ke-4 tapi disebabkan banjir besar yang melanda negeri pantai timur sesi persekolahan ditangguhkan seminggu.. cuti sekolah aritu abang duduk dengan makcik kat JB 3 minggu, masa minggu ke-2 abang ada la nangis teringat kat neena bobo.. mujur ada aimy.. abang main ngan aimy...
Tahun ni abang dah masuk Tahun 2.. ibu pesan ngan abang kurangkan main.. fokus waktu dikelas, ibu ngan yayah tak paksa untuk belajar pada waktu malam asalkan fokus!. Ibu ngan yayah kata kalau keputusan agak kurang memuaskan abang kena ulangkaji kat rumah.. huhuhuh ibu ngan yayah tak mau abang ketinggalan.
Masa kat JB main ngan aimy.. rambut abang panjang yayah tak sempat bawak gie potong rambut.