Wednesday, August 26, 2009

Aksi Saya

Saya berikan aksi bibir mengoda ala2.. nenek nita aka bibir itik... tergudas tak?? ehehhe
Nie pulak aksi senyum masa serius... amacam???
Nie pula aksi senyum nampak gigi.. aka ketawa sambil kontrol time ada awek skodeng...
Ini adalah aksi mengendap aweks sambil senyum....
Aksi ini pula anda akan nampak apabila saya menyelongkar barang... ahahahahah nie la serba sedikit aksi yang dapat di tangkap oleh ibu.. ibu kata aksi nielah paling banyak ibu nampak bila berada dirumah.. suka menyelongkar dan menyepahkan barang... bila ibu dah penat.. ibu akan cakap "Aniq!.. kemas mainan kalau tidak ibu vacum kamu!..." saya takutkan vacum jadi dengan jayanya mengemas mainan... ahahahahahah kenapa ibu ugut nak vacum saya bukan mainan?? sebab bila ibu ugut nak vacum mainan, saya amik mainan yang saya suka dan kata kat ibu "Binkum la ibu..." jadi ibu pun gunakan la taktik untuk meng'vacum' saya....

Thursday, August 13, 2009

Mari Mengenali Haiwan

Kali nie saya nak belajar la pulak yea.. asik main je ibu kata main.. main gak belajar kena pandai macam adee... eheheheheheh jom kenal haiwan...

video

Video Saya

Nie video saya jadi baby.. eheheh ibu kata tah kenapa sejak akhir2 nie saya suka jadi baby... nanges cam baby.. ibu kata mungkin sebab saya kawan ngan baby.. eheheheheh eleh ibu nie
video
Amacam ngada2 tak saya???
video
Nie pulak naik basikal nak gie JJ eheheh ... nak gie beli ayam....

Tuesday, August 11, 2009

Ibu & Yayah Terkena

Dah lama saya tak update blog yea.. eheh sebenarnya saya bz gak banyak keja cam ibu.. eheheheh gambar terbaru?? ada... cuma ibu tak sempat tolong saya editedkan saiz.. ibu kata nanti tunggu ibu free.... sekarang nie ibu ngan yayah selalu pening dan pengsan ngan ayat-ayat saya... eheheh ayat apa?? ayat kenakan ibu ngan yayah kembali contohnya.....

Situasi A1
Saya nak ikut ibu naik tingkat atas.. atau naik tingkat atas sendiri...
Yayah: Kamu tau kat atas ada apa?? (ayat psiko yayah)
Saya: Haaaa??
Yayah: Kamu tau kat atas ada apa???
Saya: Haaa??? (sambil turun tangga semula)
Yayah: Kamu tau kat atas ada apa???
Saya: Ada ombiiii...
Yayah: Yayah tak kata apa kamu yang jawab yea....(yayah senyum... saya takut turun tangga laju2.. sampai bawah selamattttt)...
Situasi A2
Ibu naik tingkat atas.. tinggalkan saya... saya ikut naik... cari-cari ibu takde...(ibu nyorok).. saya turun semula... Tak lama lepas tu ibu turun... saya lompat-lompat2 peluk ibu... macam 8 taun tak jumpa
Aniq: Ibu.. ibuuuu.. ibuuu ibu kat mana???
Ibu: Ibu sorok aniq tak jumpa...
Aniq: Ibu... kat atas ada apa???
Ibu: Haaa???
Aniq: kat atas ada apa???
Ibu: Senyum .. dan tahan gelak... Ada apa???
Aniq: Ada lampu...
Apalagi ibu ngan yayah guling-guling la ketawakan saya...... amacam best tak saya kenakan ibu semula...

Situasi B1
Saya nak mandi.. tak sabar nak masuk bilik air.. yayah nak amik towel...
Yayah: Aniq... stay yea.. yayah amik towel... stay tau!.. jangan gie mana2 yea....
Aniq: Ha??...
Yayah: Stay.. yayah nak amik towel...
Aniq: Ok.. sambil angguk2 kepala...
Situasi B2
Aniq: Yayah ibu mana???
Yayah: Ibu ada kat belakang tu....
Aniq: Yayah.. stay yea... jangan gie mana2.. yea.. aniq nak tengok ibu...
Yayah saya pun tersenyum kambing... kena lagik...ehehehe...


Situasi C1
Dalam perjalanan pulang ke rumah....
Aniq: Siapa nak susu yea????
Ibu: Haaa???
Aniq: Siapa nak susu yea???
Ibu: Yayah.. nak susu ke???
Yayah: Nak.. nak yayah nak susu...
Aniq: Aniq pun nak susu juga...
Hahaha saya sebenarnya nak susu.. saje je tanya siapa nak susu... jadi saya boleh la tumpang sekaki kan???