Tuesday, April 28, 2009

Aniq Iga....

Nie gambar saya tengah khusyuk tengok citer Ultraman Cosmos... tapi semua saya bantai sebut mamen iga... raksasa iga.. ehehe ibu selalu marah saya mana ada raksasa tiga... tapi saya sebut ikut suka ati saya la.. masa nie saya baru ok dari kena lung infection... tinggal ngan ibu kat rumah..kalau Atok Pah tengok gambar nie mesti dia kata gambar cam cina kalah judi.. ehehehehehe macam nie ke tok rupanya?? .
Gambar nie pulak boleh tafsir tak kenapa?? ehehe nie lah muka orang kehausan setelah penat jadi patung selama 15 min.. ibu tak layan.. akhirnya saya mengalah.. iyalah orang tua.. yang muda kena la mengalah.. ahahahah hangin!!!!

Monday, April 27, 2009

Lung Infection

Lung infection?? yup saya kena lung infection.. tapi peringkat awal.. sebab ibu hantar saya ke klinik sepantas yang mungkin bila saya demam... demam tu pada ibu biasa.. yang jadikan ibu risaukan saya.. saya demam.. bila makan ubat kurang... bila nak sampaikan 6 jam berikutnya.. demam semula.. ibu tak senang ati.. bawak saya ke klinik... tiba kat klinik saya cam biasa lompat2.. tgk ikan.. bila jumpa doc.. doc check.. dia kata " ya demam" dan dia dengar lung saya.. doc kata ada kahak.. saya tgk ibu.. ibu dah risau semacam.. iyalah last saya kena admit masa umur 10 bulan bulan april taun lepas.. dengan kes camtu mesti la ibu risaukan saya kan??... doc kata ok baru sket.. tapi dengan kes2 sebelum nie.. doc bagi antibiotik untuk mengelakkan dari teruk saya tengok ibu lega... iyalah bukan sebab RM yang buat ibu risau.. ibu risau kalau saya kena admit.. nanti kena masuk air... wat fosio.. mau terbalik hospital tu dengan jeritan saya.. saya dah big boy tau... eheh sedangkan masa 10 bulan tu satu wad bleh dengar jeritan saya sekarang nie 1 taun 10 bulan macam mana yea?? eheheheh ibu saya baik ibu.. saya yennnyappppp(senyap! sebut gaya kutu katun loopdidoo) sungguh bu... :)
Rabu ibu cuti.. pastu ibu cakap ngan yayah nak pantau keadaan aniq tuk ari khamis.. ari khamis tu saya dah rasa sihat sket.. dah boleh main sorang2... masa ari rabu saya asik nak jadi koala aje.. sket2 buuu kokong buu.. sampai ibu masuk toilet pun saya ikut.. ngan yayah... noo noo noo... saya anak koala ibu ehehehe sian ibu sampai ibu keletihan tapi saya sakit kat ini la bu(sambil tunjuk dada) batuk saya agak kuat sampai saya tak nyenyak tido.. bila kurang tido mula la saya ngamuk2.. tu yg saya jadi macam2.. ibu pun dah jadi raksase daburis...raksase tu comelkan bu?? eheheh ari rabu tu saya baring aje.. tengok mamen iga(Ultraman Tiga).. jerry(Tom & Jerry)bila yayah balik keja.. yayah tanya camne saya?? ibu jawab emmm sambil kesat peluh didahi.. eheheh saya baikkan bu... eheheheh ibu kata emm dah 8 juta kali tgk tom n jerry n ultraman... ehehehe best kan bu citer tu.... ehehehe
khamis.. saya rasa sihat sket.. bila yayah call tanya perkembangan ayat ibu "emm rumah cam tongkak pecah" ehehe paham2 je la kan maksudnya... ehehe ada perkembangan tapi demam saya masih ada sket... ibu bawak saya jalan JJ lagi.. smalam balik klinik ibu bawak gie JJ suh saya main game.. arini ibu bawak lagi sebab kat rumah saya asik ngamuk2 aje... "Inguss buu.. lap.. lap" ehehehe jadi ibu ajak saya gie JJ main mainan.. tiba sana saya naik kereta bomba.. masa naik kereta bomba tu ibu dah ready aje takut saya terjun.. sekali saya ngan muka selamba naik siap ponn ponnn kat ibu.... Ibu cakap esok ibu nak jeja(keja) aniq tinggal bibik yea... saya pun jawab oookehhh....
Pagi jumaat.. ibu dah bangun awal siap2kan makanan saya... saya bangun tido dah asik krong.. krong.. krong (batuk2) ibu cakap ngan yayah... nampak takde perubahan ngan batuk aniq.. jom bawak Dr Vernon ke An-Nur??? yayah jawab An-Nur.. ngan Dr. Vernon tak boleh nego(ehehe yayah risau saya kena admit)... gie An-Nur jumpa ngan Dr. Arbaiyah...eheheh arini saya dapat no-1 sebab tunggu dari kul 8.30 semangat betul ibu ngan yayah saya kan?? eheheh tunggu Dr. Ar kul 9.30 baru masuk.. sebelum tu dia jumpa kawan2 saya kat wad dulu la.. ehehe ibu cakap apa yg perlu... dan Dr. Ar kata okeh tambah 2 jenis ubat lagik.. ngan ubat sekarang.. Dr. Ar kata ada kahak tapi memandangkan demam saya dah kurang jadi saya tak perlu masuk wad... saya kena makan ubat.. amik inhaler.. ngan amik nabulizer kalau perlu... ibu kena tambah 1 ari lagi cuti... untuk pantau saya.. yea yea tinggal ibu... ayang buuu... alhamduillah setelah saya rajin makan ubat.. dan paksa rela makan ubat.. amik nab.. amik inhaler... demam saya dah takde.. batuk berkurangan.. ngan selsema pun kurang... arini saya tinggal ngan bibik pulak... sebab ibu jeja... ari khamis nie saya nak balik JB jumpa Tok Pah.. Mama.. Atih... Iman.. Achik & Achap... yeyeyeye sepanjang saya tak sihat sian Tok Pah risaukan saya.. Amap atok!!!!...
Setelah sihat dari demam dan sakit semua.. saya ada tabiat baru... suka jadi patung... marahkan ibu sanggup jadi patung berminit2.. bila tegur sket saya jerit sekuat hati.. eheheh ibu buat apa?? saya kan budak baik.. ibu wat tak layan tinggalkan saya sorang2 eheheheheheh atau ibu buat tak layan tgk tv sorang2 sambil gelak.. ish ish ish ibu2 aniq marah nie!!!! nie video saya naik bomba sowi terbalik.. sebab ibu amik guna kamera hp ibu aje... ehehehehe

video