Tuesday, January 18, 2011

Kecederaan Ketika Bermain....

Ari Sabtu lepas masa yayah ngah betulkan motor.. abang aniq ikut keluar.. main ball di halaman rumah... bila peluang untuk bermain diluar tiba.. apalagi abang main dengan bersungguh la.. tengah seronok bermain... yayah pesan

Yayah : Abang jangan lari-lari bahaya.. nanti jatuh
Abang Aniq : Abang tak lari la yayah.. abang main ball je..
Yayah : Emm ok iyalah tu...


Selepas tu baby sebelah rumah pun keluar juga.. ngan ayah dia.. abang panggil ibu tengok baby sebab baby tu baru balik dari kampung... comel je baby tu aritu masa dia balik sekejap abang ngan ibu ada belikan hadiah.. tapi tak sempat nak gie rumah baby.. pastu baby tu balik kampung semula ikut nenek dia...
Ibu keluar tengok baby.. amik barang baby.. minta abang beri pada baby lepas tu abang sambung main.. tiba-tiba debukkkk... uwaaaaaaaaaaaaaaa
Abang jatuh kat batu depan rumah... dan berdarah... abang nanges sakan sampai baby pun takut.. ibu bawak abang masuk rumah sapukan ubat dan bagi susu susuh berehat... lepas sapu ubat.. ibu ngan yayah gelakkan abang... ibu ngan yayah kata abang ada misai cam hitler.... lagi la abang nanges...lepas tu ibu ajak abang gie rumah bajak... sebab orang KC ibu nak pasang table top... eheheheh disebabkan keletihan bermain sementara siap KC ibu.. abang tertido dalam kereta...ibu amik gambar masa abang tido... masa abang jaga.. abang tak bagi amik gambar...
Ibu siap sms pada anis untuk tunjuk pada atok gambar misai hitler abang.... bila kat rumah nenek plak.. nenek kata abang ada misai cam tompel... huhuhuhuh dengki sungguh!!!


nie gambar kecederaan abang... ibu kata mujur gigi tak patah dan takde luka bahagian dalam...

Monday, January 17, 2011

Kamilah Bintang....

Malam tadi masa abang tengah tengok Kamilah Bintang ngan ibu.. sambil baring bersenang-lenang dihujung minggu... ehehhehe

Abang Aniq : Ibu.. abang nak Kamilah Bintang boleh??
Ibu: Haa?? Abang nak masuk Kamilah Bintang???
Abang Aniq : Iya.. boleh bu?? boleh abang masuk???
Ibu: Kalau nak masuk Kamilah Bintang kena pandai nyanyi... abang nak nyanyi lagu apa??
Abang Aniq : Emmm abang nak nyanyi lagu Please.. Please.. Please...
Ibu: Emm kalau macam tu cuba nyanyi dulu...
Abang Aniq : Please.. please.. please.. kamu jangan nakal.. nanti aku datang...
Ibu: Tu aje?? kena la nyanyi banyak-banyak sampai abis...
Abang Aniq : Alaa bu.. boleh la yea... boleh??
Ibu: Emmm abis abang nyanyi tak abis...
Abang Aniq : Boleh la bu.. abang nak kawan ngan abang2 tu.... (Tersaiko.. ngan abang-abang pakai encem-encem & rambut macam ultraman)
Ibu: Ehehehe ooo boleh nanti tanya yayah yea... Abis la ibu baru nak suruh masuk imam muda... aduiii tv.. tv...
Abang Aniq : ehehehehehhehehe

Saturday, January 1, 2011

Family Day - A Famosa - Part II

Lepas checkout dari Villa.. kami semua pergi ke Safari.. kat sana macam-macam haiwan ada... mula-mula abang naik lori beramai-ramai.. sebab nak masuk ke safari tu tak boleh jalan kaki.. semua haiwan dilepaskan.. jadi untuk keselamatan kena la naik lori.. Masa kat dalam tu abang nampak Tiger.. Lion.. semuanya sedang berehat.. ibu kata sayang takde anak Lion atau Tiger kalau tak boleh kita pegang...
Kat tempat parking... kena parking jauh.. sebab kami sampai dah pukul 12.. orang dah ramai....
Syyhhhhh Tiger & Lion sedang berehat.. nanti dia marah...
Tiger nie berehat dekat sungguh ngan tempat lori lalu.. sebab tu gambar dia dekat gini...kalau la boleh pegang kata ibu.. huhuhuhuhuhuh ibu nie semua spesis Cat dia nak pegang...
Abang ngah tunjuk haiwan dalam lori....
Ada giraffe ngah makan...
Anis ngan kakak Semah...
Uncle yang bawak abang berjalan-jalan... Uncle nie gelakkan abang sebab abang kata Bear tu Panda.. bila ibu kata bukan Panda dan explain apa beza Panda ngan Bear.. terus saya cari Panda.. siap tanya ngan uncle nie Panda ada tak?? ehehehheehhe
Lepas naik lori lebihkurang setengah jam.. kami jalan-jalan pulak disekitar Safari.. ada haiwan lain.. lepas tu ada pertunjukan haiwan... Ada Multianimal Show... ada Elephant Show.. Cowboy Show & Bird Show.. Jalan-jalan ngan ibu...
Mak Chik belikan abang kepala harimau... aummmm
Bagi makan rabbit... Abang ngeri... ehehhe
Peacock..
Rabbit ngah buat lubang...
Menyelit kat mak Chik tengok Multianimal show...
Bagi makan haiwan... abang lupa la nama haiwan nie apa..
Kakak Iman bersama monkey amik gambar ngan iguana...
Abang takut iguana .. ibu suruh gambar ngan iguana.. abang jerit-jerit..
Lepas puas berjalan kat A Famosa Safari.. kami bergerak ke bandar Melaka.. plannya malam tu nak naik cruise kat Sg Melaka.. tapi memandangkan tiba dah lewat masing-masing dah letih.. jadi kami pergi makan malam dan terus zzzzzZZZZZzzzz...
Dalam bilik hotel...
Ari Ahad lepas checkout hotel.. abang, ibu & yayah pun balik ke KL.. Mak Chik & Family pergi ke Melaka Wonderland.. Mak Tih, Mak Tam, Anis & Deda gie shopping kat Mahkota Prade.. abang Aniq tak ikut Mak Chik ke Wonderland sebab atok tak bagi abang main air lagi takut abang Aniq sakit.. jadi ibu pun bawak abang balik ke KL.. huhuh sebelum balik kami round Bandar Melaka aje...
Mak Chik & Family dan Kakak semah nak bergerak ke Wonderland..

Family Day - A Famosa - Part I

Pada 17-19 Disember aritu.. abang, ibu dan yayah bercuti ke A famosa..Deda yang plankan untuk kami semua... Ari Jumaat 17 aribulan tu.. abang pergi dulu ngan anchap sebab ibu dan yayah kerja.. ibu dan yayah tiba dah malam...masa kami semua sibuk makan..setelah kelaparan sebab dah 2 pusingan saya mandi kolam.. eheheheh gambar waktu makan takde sebab semua dah kelaparan.. ehehhehehe
Pelampung spiderman Aliya...
Nie masa baru sampai... masa nie Aliya.. Kak Iman ngan Mama belum sampai.. abang dah tak sabar nak masuk kolam.. walaupun hujan renyai-renyai...
Abang Nol jagakan abang.. sebab abang tak pandai berenang lagi.. ehehehhe
Malam ibu sampai.. abang buat demo macam mana abang berenang.. eheheheh punya la seronok..
Bangun pagi semua dah berendam... sebab pukul 12 dah kena checkout dari Villa.. nak ke Safari..
Bangun je tidur masuk ke kolam lagi... tengok gambar abang masih menguap.. ehehehehe
Aliya... Kak Iman.. yang berenang tu jerung.. eheheh Anchap.. abis semua lari takutkan Anchap.. Deda.. Anis.. & Mak Chik
Kolam dia kat depan rumah.. mujur villa atas bukit.. mandi takde orang yang nampak eheheheheh
Inilah Villa nya... Lot 811.. eheheh mujur bukan Lot 611.. kalau tak sama cam Ceria... Keta Yayong.. Mak Chik.. Anchap.. Ayahuda & Keta Ibu... Ayahuda takde sebab ada conference kat Singapore.. Abang Nol wakil...sebab lepastu nak bawak Atok balik.. ehehehehe
Adik Liya yang bagak(berlagak).. ibu nak amik gambar tak mau.. nak yayah je yang amik.. eheheheh adik Liya pandai berenang guna pelampung...
Abang pinjam pelampung kak Iman..
Abang ngan Kakak Semah... anak ayahngah... Bibir abang dah biru.. ibu suruh rehat dulu tepi kolam.. ehehehe