Tuesday, September 28, 2010

Menari ke nie???

video

cuba tengok menari ke nak berlawan nie??? ehehheheh

video
Ibu: Abang siapa yang ajar abang buat camnie?? Macam siapa??
Abang : Macam Shahir..
Ibu : Shahir ada camnie ke??
Abang : Ada laa...

Tuesday, September 21, 2010

Camni Nak Lari La..

Tarikh Kejadian: Semalam petang
Tempat Kejadian: Didalam kereta sepanjang perjalanan ke rumah

Selepas ibu amik saya dari rumah nenek... ibu nak singgah ke kedai.. saya kalau nak ke kedai biasala kan mesti nak ikut dalam pikiran macam-macam nak...

Saya : Abang nak ikut ibu...
Ibu : Ohhh bukan ibu yang turun tapi yayah
Saya : Yayah abang nak ikut...
Yayah : Ok..
Ibu : Kalau nak ikut yayah kena peluk yayah kuat-kuat...
Saya pun terus peluk leher yayah... selepas itu.. saya nampak ibu yang turun... perghhh terkena...

Saya : Ibu belikan abang lollipop yea
Ibu : Okeh... sambil sengeh sebab selamat kena belikan lollipop saje....

Nampak ibu keluar dari kedai...

Saya: Ibu belikan abang sugus???
Ibu : Ehhh tadi abang kata lollipop... nie sugus plak.. tapi lollipop pun takde ibu beli gula lain
Saya : Alaaa abang nak sugus....
Ibu : Okeh2 nanti tengok dalam plastik ada apa... sambil cari gula-gula dalam plastik
Saya : Ibu mana sugus abang??
Ibu : Nanti la... aaa nie dia...
Saya : Alaaa abang tak nak yang nie nak sugus... (tapi tangan amik semua n masukkan dalam poket)
Ibu : Tak nak??? tak nak takpe bagi kat yayah... Yayah nak kan??
Yayah : Yayah nak... ehhh nape masuk kocek plak dah penuh kanan masuk kiri... kata tak nak...
Saya sengeh je la... sambil bagi ibu gula-gula suh bukakkan..

Sambil makan gula-gula
Saya : Ibu.. nape tak belikan abang sugus???
Ibu : Tak ada.. kat kedai tu takde lollipop... takde sugus.. yang ada gula-gula nie aje...
Saya : Camni abang lari laa... (sambil moncongkan mulut n peluk tubuh)
Ibu & Yayah : Ahahahahhahahahhahahahha
Ibu : Nak lari?? lari la.. yayah berhenti bagi abang lari yayah
Yayah : Nanti jap.. kita cari dog suh abang lari ngan dog
Saya : tak.. tak tak... abang tak nak... (sambil peluk ibu)

Saya: Ibu abang tak nak balik.. jom kita jalan-jalan
Ibu : Alaa ibu nak balik nak tengok citer ibu Cinta Kirana...
Saya : Alaa abang nak jalan-jalan...
Ibu : Tak boleh
Saya : Camnie abang lari la... (sambil moncongkan mulut n peluk tubuh)
Ibu : Haaa yayah berhenti abang nak lari nie
Saya : ehehehehhe tak tak tak

Ibu : Abang makan apa tadi??
Saya : Abang makan nasi lemak pedass.. sedappppppp
Ibu : Fish sup yang ibu masak abang makan tak??
Saya : Tak.. abang tak makan....
Ibu : Camni tak kawan la.. ibu lari la...
Saya : Yayah berhenti!!!!
Ibu & Yayah : AHAHAHHAHAHHAHAHHA
Yayah : Haaa amik kena semula.. kan dah kena...
Ibu : Uwaaaaaaaa (gelak sampai keluar air mata) Aduhhhhhhh
Saya rileks dan membuat muka tak bersalah nak tinggalkan ibu tepi jalan...

Anak ibu la katakan.... ahahahahhahahahahaha

Wednesday, September 8, 2010

Selamat Hari Raya

Raya dah tak lama dah nie.. mungkin esok mungkin lusa... jadi abang aniq nak mintak maaf banyak2 kepada kawan-kawan kalau ada salah silap... iyelah abang kan budak 'baik' suka usik kawan kan... dan untuk untie-untie dan uncle-uncle pun abang aniq mintak maaf.. kalau terasa ati ke sakit ati ngan perangai abang aniq... terutama kalau abang aniq kacau anak untie-untie dan uncle-uncle... Raya nanti jemput la datang rumah abang... tapi selepas 19 aribulan la sebab ibu abang cuti panjang.. nak bagi peluang abang beraya sakan kat kampung.... segala salah silap harap diamapkan yea... untuk uncle ngan untie ati-ati ketika memandu... selamat berhari raya!!

Wednesday, September 1, 2010

Saya Tak Sihat

Sejak smalam abang kena sakit perut dan asik ke toilet aje... huhuh sampai merah punggung... bila nak beyak aje mula la abang buat muka... malam tadi ibu dah bawak abang jumpa Dr. Guna.. pagi nie abang cirit lagi dan ibu tengok ada darah sket.. terus ibu bawak abang ke An Nur... kat An Nur.. abang jadi budak baik.. duduk je diam-diam.. ibu pun pelik.. selalu tak dapat la abang nak duduk diam-diam... lepas check semua... Dr suh abang makan ubat.. kalau tak ok gak dia kata abang kena admit.. huhuhuhu abang tak nak.. abang janji abang rajin makan ubat yea....
Arini abang tak gie mbak kinah ibu jaga abang kat rumah... huhuhuh acih ibu....

Lena abang tido selepas kurang tido malam tadi....

Ubat-ubat yang abang kena abiskan....cayok-cayok... Doakan abang cepat sembuh yea.
Masa dapat ubat nie ada ubat lain.. ibu mintak ngan Dr... bekalan ubat.. ibu cakap ngan abang "abang banyaknya ubat camne abang nak makan nie??" Abang jawab " Takpe bu nanti abang boleh besar" eheheheheheh Ibu tepuk dahi.. kakak nurse plak gelakkan saya... Betul ke makan ubat boleh besar???