Monday, May 18, 2009

Pemakaian Helmet Yang Betul

Inilah cara pemakaian helmet yang betul... sila ikuti langkah-langkahnya.. yea... eheheheheh
video

Mandi Manda

Semalam yayah bawak saya gie main air kat Sg. Congkak... untuk pertama kalinya umur hampir 2 taun saya dapat main air sepuas-puasnya.. yayah ngan ibu pada awalnya tak mau ikut uncle pakku.. uncle ameant.. uncle adi ngan uncle hussin.. maklum la saya kan dipantangkan mandi kolam atau air terjun nie.. sebab takut saya asma... tapi akhirnya yayah ajak joint gak.. sampai sana.. nampak je air saya terus ajak ibu.. mula-mula main kat tepi2 aje.. sebab ibu tak bawak baju lebih.. bila ngan yayah.. saya dapat main kat tgh sket.. baru best ada arus kan yayah?? ehehehe bila yayah rasa tangan n kaki saya dah sejuk n biru yayah ajak saya naik.. tapi saya tak mau sebab tak puas main air.. terpaksala yayah gunakan pelbagai taktik... sebenarnya yayah takut nanti kalau saya selsema.. atok pah marah yayah.. eheheheheh
Acih uncle adi pinjamkan saya pelampung car nie yang akhirnya jadi milik saya... eheheh uncle adi bukan bagi pinjam.. bagi terus kat saya.. mana saya nak bawak car nie yea... ehehehehe
Aksi minum air.. sempat lagi tu.. ehehehheh
video

Buat muka sedih masa nak balik... sebenarnya saya nak main air lagi tapi ibu tak bagi.. uncle pakku kan dia dengki saya.. ajak masuk dlm air.. huk huk hukkk

Monday, May 11, 2009

Naik Bot

Semalam yayah bawak saya ngan ibu naik boat kat MINES... eheheh best.. boleh bagi makan ikan... sambil2 makan ikan saya pun ngap sebijik dua... ahahah menjerit yayah n ibu saya makan makanan ikan...

Nie tengah bagi makan ikan.. sambil2 tu saya curik masuk mulut sendiri.. pastu uwekkk tak dedap buuuuu
video
yayah bagi peluang duduk sendiri....

Antuuuu

Semalam ari ibu kan?? pagi-pagi saya dah buat kejutan untuk ibu... eheheh semalam pagi.. mata ibu lekat.. saya dah bangun ajak ibu turun bawah.. ibu kata ibu ngantuk la aniq... saya pun diam main mainan saya... tengah saya syok main tetiba saya dengar ibu jerit... Aniq!!!! aniq buat apa nie??? saya terperanjat... + takut kena puk ngan ibu.. terus nangis tersedu2.. bila saya dah tersedu2.. kejap lagi ibu ketawa guling-guling n panggil ayah suruh tengok saya... kenapa yea?? nie la aktiviti saya dipagi hari ibu... suprise untuk ibu... untuk pertama kali saya dapat main bedak sepuas2nya.. abis 1 bekas bedak saya kejakan untuk jadi landasan kapal terbang saya..ibu kata nasib bekas kecik kalau besar??? ehehehehe hp ibu pun abis putih saya kejakan... ibu kata "Huhh nasib hp lama... kalau yang baru ibu korek tabung aniq!" ehehehe amap ibuuu...


nielah hasil kerja tangan saya... kreatif tak ibu??? ehehehehe sebelah saya tu la bedak yang saya abiskan..

comei tak??? ehehehehe antuuuuuu saya takutkan ibu...
aduii gatainya idung saya...

video

kawan2 sila lihat video saya main bedak yea... ehehehehe