Wednesday, May 25, 2011

Mat Perasan

Mat perasan?? ibu panggil abang mat perasan sebabnya... eheheh kejadian berlaku hujung minggu lepas.... ibu & yayah dah lepas abis shopping... abang plak dengan seronoknya bermain di Starz Kids, masa nak balik abang, ibu dan yayah turun dengan escalator ke B2 sebab lift penuh, abang pegang tangan yayah... ibu kat depan bawak beg hasil rampasan ibu kata... eheheh ibu bab shopping no 1.
Tetiba abang perasan sesuatu... abang pun cakap la dengan yayah...

Abang : Alamak yayah ada kakak cantik ikut abang...

Yayah : Mana??

Abang : Kat belakang abang... tu...(sambil tunjuk belakang tapi cover-cover nanti kakak perasan plak abang tau hahahaha)

Dari Level 4 kakak tu ikut... tiba Level 3 kakak tu ada kat belakang lagi...

Yayah : Abang.. kakak ikut lagi ke???

Abang : A'a la kakak tu ikut abang

Ibu : Kenapa bang??

Abang : Kakak cantik tu dia ikut abang...

Ibu : Apa kakak cantik tu ikut abang??? (sambil tengok kakak belakang abang...dan tersengeh)

Tiba Level 2...

Ibu : Abang.. kakak cantik ikut lagi ke??

Abang : (Toleh belakang) A'a la bu kakak tu ikut abang lagi...

Ibu : Hahahahahhahahah

Tiba Level G...

Ibu : Abang kakak ada lagi???

Abang : (Toleh belakang) .. Huhhh selamat.. kakak cantik dah tak ikut lagi

Ibu & Yayah : Ahahahhahahahhaha

Ibu : Mat perasan!!

3 comments:

Norul Azwa Bt. Hassan said...

hahaha...dh besor aniq yer. dah ader perasaan nak cari gf..pasni mak dia ada peneman baru lah.. hihihi

Nadra Farissa said...

klakau la abg aneeq ni.. <-- skrang kene panggil abang.. kalo hilang feel macho tuh.. ahaaa...

red apple said...

hahahahahha . perasan sungguh aniq . yayah pung mesty perasan adew kakak chantik ikut yayah , hHHAHA