Friday, September 26, 2008

Majlis Berbuka Puasa

Pada 24 aribulan aritu saya.. yayah ngan buuu gie majlis berbuka puasa dengan kawan-kawan opis yayah.. nielah antara gambar-gambar saya yang uncle pakku sempat snap...eheheh

sedapnya saya jilat sudu.. bu ngan yayah sibuk makan cedap-cedap saya mamam sudu aje.. emm dasyat tu sampai terkeluar lidah .. Alamak uncle pakku skodeng laa... aaa aniq nampak uncle...
Konfius sekejap.. apa la yang bu suka sangat tu saya sengeh sket aje laaa
Nie lah antara kawan-kawan yayah yang ada pada malam tu.. dimana saya?? Saya ngah sedap isap susu.. setelah kepenatan bermain ngan kakak baju belang(anak uncle yang)...
Seronoknya saya sampai bertepuk-tepuk tangan bila uncle pakku snap gambar saya... TQ uncle pakku nanti snap gambar saya lagi yea....

Thursday, September 25, 2008

Selamat Hari Raya

Salam kepada semua kawan-kawan bu.. yayah & aniq... Sempena menyambut hari raya ke-2 bersama semua.. aniq nak ucapkan selamat ari raya kepada uncle-uncle... untie-untie.. abang-abang dan kakak-kakak semua jangan lupa bagi aniq duit raya yea... eheheh jemputlah datang kerumah aniq raya nanti...
Selamat Hari Raya Maaf Zahir & Batin


Tuesday, September 9, 2008

Hobi Baru Saya.....Menyelongkar Beg

Bestnya selongkar beg.. yeahh ibu tak nampak!!... emm empesss...Alamak kantoi ngan ibu la... emm muka seposen kena bebel ngan ibu sebab selongkar beg.. tengok kat belakang tu baju .. pampers semua dah bertabur!.. ibu pot pet pot pet..bla bla bla... aduhhhhhh

Yayah saya tak mampu senyum la letih dengar ibu pot pet pot pet sebab saya buat sepah....

Aksi Menonton TV

Aksi menonton TV... tekunnya tengok bak bak bak!! sambil makan roti ...


eheheh posing... abis yayah kacau orang ngah tengok Unny nie....
Alamak yayah nie kacau laa... nape tukar citer lain??? Mana Unny saya???

Tak Berkelip mata tengok TV sampai meleleh-leleh air liur!! ehehhehehehehe

Monday, September 8, 2008

Ramdhan

Emm arini dah masuk ari ke-7 puasa.. saya puasa?? eheh ibu kata budak kecik macam saya mana boleh puasa nanti perut masuk angin... pastu jadi angin satu badan.. eheheh
Tragedi sepanjang mula berpuasa...

Sehari sebelum puasa...
Saya pergi rumah ayahuda saya kat rawang... ada kakak aqelah.. saya kawan ngan kakak sampai tak mau tido.. bila tak mau tido apalagi macam-macam trajedi la... saya jatuh dari sofa ayahuda.. tertonggeng.. kena carpet.. luka n lebam bawah mata... pastu saya jatuh masa nak larikan diri dari ayah waktu mandi.. last-last ibu kata ngan ayahuda nak balik sebab saya tak mau tido n tak reti diam kat rumah ayahuda... dalam kereta belum keluar dari taman umah ayahuda saya dah lenaa.. sampai ke rumah....

Puasa Pertama...
Disebabkan excited nak berbuka puasa ngan yayah & bu.. saya silap landing duduk aje terus tertanduk meja... melalak sakan la saya.. ibu ingat sikit.. sekali tgk alamak... benjol la.. tak pasal-pasal kena bebel ngan ibu suruh duduk betul-betul...

Puasa Ke-2...
Saya baik-baik ajee... nenek dah bagi saya makan.. jadi saya tak kacau yayah & bu....

Puasa Ke-3...
Lagi 2 minit nak berbuka.. yayah & ibu sibuk menghidang makanan.. saya pun ikut sama.. yayah suruh saya duduk tepi tapi saya protes.. lompat-lompat marahkan yayah... aduhhhh sekali lagi.. kali nie lagi parah.. bibir atas saya terhantuk meja..mula-mula ibu ingat terhantuk biasa.. sekali tengok darah banyak!.. ibu dah cemas.. tapi yayah tetap cool.. yayah bawak saya masuk bilik air.. kumur.. tapi saya telan air..(nakal betul ada je angkara dia).. lepas tu masih banyak lagi darah keluar.. yayah tekan bibir sebelah dalam saya guna tisu sekali.. banyaknya darah!! ibu jerit kelamkabut & meleleh air mata risaukan saya.. yayah tetap cool... saya apa lagi jerit la sebab tak suka yayah peluk n tekan kuat-kuat kat luka saya... bila yayah lepaskan saya.. saya terus peluk ibu.. lepas tu apa lagi saya sambung main la.. ibu dan ayah geleng kepala tengok gelagat saya.. sambil tu yayah tanya mana gigi aniq?? saya tunjuk la gigi saya... yayah kata alhamduillah gigi tak patah!!...

Puasa Ke-4..
Pagi-pagi.. ibu tengok bibir saya bengkak.. ibu dah risau hantar juga saya pada nenek.. ibu pesan kat nenek apa-apa hal call ibu.. alhamduillah takde pape tapi ibu terperanjat ingatkan bengkak makin teruk tapi alhamduiilah dah tak bengkak.. tak jadi pergi klinik... atok pah sebelum berbuka call ibu tanya macam mana saya.. hik hik hik ibu ngadu kat tok pah saya terhantuk meja lagi... atok pah dah risau takut makin teruk.. ibu kata alhamduillah cucu atok kebal.. ehehhehe

Puasa Ke-5, 6 & 7...
Alhamduillah rekod saya baik sebab ibu dah tau taktik.. bagi saya makan kenyang-kenyang dulu.. jadi masa berbuka saya tak macam-macam.. ehehehehhe

Puasa Ke-8...
Pagi nie saya bangun sahur.. nyum-nyum makan nasi sayur kobis.. ngan ikan masin emmm cedap.. lepas tu saya tengok Bob D' Builder.. Thomas & Friends.. Segah... eheheh tulah rutin saya ari-ari kalau bangun awal... omass(Thomas & Friends)... bob (Bob D' Builder).. pet..pet pet.. (Postmen Pet).. Cing Car (Roary D' Casing Car)... Unny (Jim Jam & Sunny)..bak bak bak(Tom Tom Bak) atau saya akan jeritt eeriaaa.. ahahha Ceria... ibu pening kepala bila saya mintak bak bak bak tapi masa tu tu citer katun lain.. eheheheh