Saturday, January 1, 2011

Family Day - A Famosa - Part II

Lepas checkout dari Villa.. kami semua pergi ke Safari.. kat sana macam-macam haiwan ada... mula-mula abang naik lori beramai-ramai.. sebab nak masuk ke safari tu tak boleh jalan kaki.. semua haiwan dilepaskan.. jadi untuk keselamatan kena la naik lori.. Masa kat dalam tu abang nampak Tiger.. Lion.. semuanya sedang berehat.. ibu kata sayang takde anak Lion atau Tiger kalau tak boleh kita pegang...
Kat tempat parking... kena parking jauh.. sebab kami sampai dah pukul 12.. orang dah ramai....
Syyhhhhh Tiger & Lion sedang berehat.. nanti dia marah...
Tiger nie berehat dekat sungguh ngan tempat lori lalu.. sebab tu gambar dia dekat gini...kalau la boleh pegang kata ibu.. huhuhuhuhuhuh ibu nie semua spesis Cat dia nak pegang...
Abang ngah tunjuk haiwan dalam lori....
Ada giraffe ngah makan...
Anis ngan kakak Semah...
Uncle yang bawak abang berjalan-jalan... Uncle nie gelakkan abang sebab abang kata Bear tu Panda.. bila ibu kata bukan Panda dan explain apa beza Panda ngan Bear.. terus saya cari Panda.. siap tanya ngan uncle nie Panda ada tak?? ehehehheehhe
Lepas naik lori lebihkurang setengah jam.. kami jalan-jalan pulak disekitar Safari.. ada haiwan lain.. lepas tu ada pertunjukan haiwan... Ada Multianimal Show... ada Elephant Show.. Cowboy Show & Bird Show.. Jalan-jalan ngan ibu...
Mak Chik belikan abang kepala harimau... aummmm
Bagi makan rabbit... Abang ngeri... ehehhe
Peacock..
Rabbit ngah buat lubang...
Menyelit kat mak Chik tengok Multianimal show...
Bagi makan haiwan... abang lupa la nama haiwan nie apa..
Kakak Iman bersama monkey amik gambar ngan iguana...
Abang takut iguana .. ibu suruh gambar ngan iguana.. abang jerit-jerit..
Lepas puas berjalan kat A Famosa Safari.. kami bergerak ke bandar Melaka.. plannya malam tu nak naik cruise kat Sg Melaka.. tapi memandangkan tiba dah lewat masing-masing dah letih.. jadi kami pergi makan malam dan terus zzzzzZZZZZzzzz...
Dalam bilik hotel...
Ari Ahad lepas checkout hotel.. abang, ibu & yayah pun balik ke KL.. Mak Chik & Family pergi ke Melaka Wonderland.. Mak Tih, Mak Tam, Anis & Deda gie shopping kat Mahkota Prade.. abang Aniq tak ikut Mak Chik ke Wonderland sebab atok tak bagi abang main air lagi takut abang Aniq sakit.. jadi ibu pun bawak abang balik ke KL.. huhuh sebelum balik kami round Bandar Melaka aje...
Mak Chik & Family dan Kakak semah nak bergerak ke Wonderland..

No comments: