Tuesday, April 6, 2010

Berjaya!!!

Ari sabtu minggu lepas... ibu ngan yayah tak sihat.. jadi runtin harian saya hanya duduk dirumah...
sejak 28 aribulan Feb... saya dah tak pakai pampers waktu siang.. nak tido aje saya pakai.. eheheh ibu kata saya dah tak boleh pakai pampers.. saya dah big boy... lagipun ibu kata nanti saya mudah kena ruam.. kulit saya sensitif peluh walaupun saya dah big boy.. ibu kata kulit kalah baby ehehehe...
Sepanjang saya belajar tak pakai pampers nie sian ibu ngan mbak kinah.. ada masanya saya terlepas... kena la mengelap... ibu kekadang tu sampai bertukar jadi hulk... eheheh dan sampai nak hantar saya ke balai polis sebab terlepas dalam seluar.... saya paling takut kalau ibu sebut nak antar polis... mesti nangis sungguh-sungguh...
Kalau tak keluar rumah biasa la aktiviti saya main mainan kegemaran saya... bajak.. lori... ultraman... penuh bakul mainan saya sampai ibu pun pening nak letak mana lagi...(dah penuh 2 bakul)... tengah main... ibu plak masa tu ngah sidai baju kat luar... yayah takde.. gie basuh kereta...
Abg Aniq: Ibu...ibu... abg nak beyak...
Ibu: Ha??? Berlari masuk dalam.... Okeh.. cepat... cepat nanti terlepas dalam seluar...
Dah bukak seluar semua masuk bilik air...
Abg Aniq: Ibu... abang tencing la....
Ibu: Adoiii suspen aje.. nak beyak tak???
Abg Aniq: Tak la ibu..
Ibu: Kamu biar betul.. tunggu situ... sampai keluar... ibu kat luar sidai baju....tunggu sampai keluar banyak-banyak tau... dah sudah jangan keluar dulu.. tunggu ibu
Abg Aniq: Baik tuan!!(pengaruh citer ultraman) muka dah mula merah nak meneran...
Ibu: Keluar semula sidai baju....
Abg Aniq: Ibuuuuuuuu dah keluar.. besarrrrrrr!!
Ibu: Okeh.. tunggu lagi nanti keluar lagi besar..(ngan nada tak percaya)
Selang beberapa saat...
Abg Aniq: Ibuuuu dah keluar besar lagi...
Ibu : Okeh tunggu lagi nanti ada lagi....(masih tak percaya)
Abg Aniq: Ibuuuuuu berjayaaaa!!... berjaya!!!
Ibu: Okeh good boy..(masih nada tak percaya)
Abg Aniq: Ibu dahhh... dia dah bertimpa-timpa...
Ibu: Hahahahah... iyalah abang tu mana??? sambil masuk rumah n skodeng ke lubang tandas... Hoiiyoooo banyaknya... good boy la abang nie...
Abg Aniq: Abang good boykan ibu...
Ibu: Iya good boy... lenkali macam nie la kat tandas.. jangan dalam seluar...
Abg Aniq: Abang good boykan bu?? Abang beyak kat lubang...
Ibu: Iya.. kalau good boy camni boleh la ibu bawak gie JJ(Jusco)
Abang Aniq: Haaa gie JJ??? Mekacih ibu... abang sayang kepada ibu(ayat bodek ibu)
Ibu: Ibu pun sayang kepada abang....

Bila yayah balik ibu ngadu ngan yayah.. saya good boy.. sebab dah berminggu ibu train saya.. tapi fail... minggu nie baru nampak ada kemajuan... ehehehehe dah sebulan lebih...

Yayah: Abang beyak dalam lubang??
Abg Aniq: Iya...
Yayah: Banyak ke??
Abg Aniq: Banyak yayah... ada besar.. besar.. besar...(sambil depangkan tangan)
Yayah: Ha??? banyak... wahhh good boynya
Abg Aniq: Boleh kita gie JJ yayah??
Yayah: Good boy.. mestila boleh...

Berjaya!!!!!

No comments: