Thursday, March 4, 2010

Apal Terbang

Bulan lepas 13/2 saya balik kg naik apal terbang ngan ibu.. yayah?? yayah kena tinggal... naik keta balik ke JB... eheheh ibu upah saya naik apal terbang sebab aritu ibu gie kerja lama-lama tinggal saya ngan atok.. ibu naik apal terbang.. pastu atok pun balik JB naik apal terbang.. saya nangis2 la nak ikut.. atok pesan ngan ibu suh bawak saya balik JB naik apal terbang.. ibu suprisekan atok kata balik lambat sebab ada hal.. padahal saya balik ngan ibu naik apal terbang... tiba aje rumah JB semua terperanjat sebab saya ngan ibu turun dari cab... first time pengalaman saya naik cab.. 2nd time naik apal terbang.. masa 1st time tu saya lum sampai 1 taun lagi jadi lum ingat... eheheh apapun saya memang seronok.. turun je keta.. tau nak naik apal terbang tersenyum aje.. masa nak lalu kat security check tu.. polis tu siap tanya nak gie mana?? saya jawab.. naik apal terbang.. pastu uncle2 ngan untie polis tu ketawakan.. ahahaha kalau dah lalu situ sah la nak naik apal terbang kan?? ahahahah tapi yang tak bestnya delay 1 jam.. paham-paham la kalau saya dah mula bosan ada jela kan perangai saya sampai ibu nak bagi saya pada uncle polis baru saya baik.. bila pintu pelepasan bukak je saya tak sabar2 nak keluar.. ibu kata tunggu.. tunggu abg tu bg jalan baru bleh jalan... bila dah naik apal ebang.. saya nak buat cam kereta plak nak suh tutup pintu cepat2.. dan jalan.. iyalah maklum la tak pernah naik kenderaan awam nie biasa naik keta ibu aje... ahahaha.. pastu ada jela pertanyaan saya pada ibu.. sampai uncle kat sebelah tersengeh2.. kakak FA pun sama senyum je mendengar pertanyaan saya pada ibu.. yg paling kelakar bila dah naik atas.. saya pun tengok la kat tingkap.. bila tengok tinggi saya tanya ibu "Ibu... camne kita nak turun nie??" Ibu hanya ketawa aje.. apa la ibu nie orang tanya dia gelak pulak.. iyalah kalau dah tinggi camne nak turun kan??? eheheheh



Excited sungguh mengayakan camne apal terbang terbang sampai tergolek.. eheheh


Peminat saya.. entah kenapa asik nak amik gambar saya aje.. sebab tu saya berlari-lari konon nak lari la kan tapi dia asik amik gambar aje...



Akhir dapat gak naik apal terbang.. tiba dalam tu saya dah penat kan jadi bukak2 menu saya order ngan ibu.. "abang nak pikut.. ngan air masam(oren)" tapi ibu kata tak boleh.. ibu belikan air mineral aje... walaupun air mineral aje ngan pikut.. tapi sedap lain macam.. ehehheheheh



Acih ibu sebab bawak saya naik apal terbang... lenkali bawak lagi yea....

1 comment:

Umi Aida said...

hahaha x tahan tgk aniq hahaha punyee lerr xcited sampai tegolek2..
siap ader peminat u! hehehe x tahan betol..