Tuesday, April 8, 2014

Cat Baru Abang....

Bulan lepas abang ngan ibu ada bawa balik sekor cat nie.. cat tu abang selalu bagi makan keropok masa kat sekolah kafa.... abang bagi nama dia Swiper.. nak tau kenapa?? sebab abang dah ada Benny Si Lembu.. Ticco Si Tupai dan sekor lagi mesti la Swiper Si Musang.. semua karekter dari citer Dora...Masa ibu ngan abang amik sian Swiper nie kurus sangat dan selsema plak tu... tapi dia manja dan baik
Masa tu kami tak bawak carrier, bawa masuk dalam kereta ok je duduk kat situ diam-diam...pastu bersin sian keluar hingus pekat warna ijau...
 Kuruskan dia?? sekeping je nak dibandingkan ngan benny...
Bawa balik rumah, malam tu ibu bawa ke klinik Uncle Rizal, Doc Wafi check dan kata Swiper selsema teruk dan banyak kutu... Doc Wafi bagi ubat kutu, cacing dan ubat selsema... Disebabkan Swiper selsema, dia kena kuarantin dalam toilet dulu sampai ok dan dah divaksin. takut nanti jangkit pada Benny dan Ticco haru ibu... 
Selepas sebulan asik ulang alik klinik.. sebab selsema Swiper tak ok... Macam-macam Doc Wafi bagi, ubat selsema yang kuat, antibiotik  yang kuat.. baru la dia ok...dalam selsema dan tak sihat tu berat dia naik gak sekarang dah 3++kg berbanding amik 2 kg je...

 Taraa gemuk kan dia?? muka pun dah bulat...
Tengok mana tak gemuk asik makan je.. tapi dia bagus kalau makanan dah abis pun diam je tak bising... ibu kata tunggu seminggu ke dua minggu lepas abis ubat n.. sihat je ibu nak bawa dia gi vaksin... ohh yea umur dia Doc kata 3-4 taun... lebih kurang Benny ngan Ticco... arap kamu bertiga sihat-sihat la yea...