Monday, August 26, 2013

Hantu Chapati

Abang kalau gie maulana je mesti minta chapati.. sejak puasa dah lama abang tak pergi maulana... lepas raya aritu ibu ngan yayah ajak makan kat maulana abang pun order la chapati.. sekali chapati takde.. abang buat muka sedih dan tak mau makan apa-apa yang lain.. yayah suruh abang order makanan lain pun abang tak mau... balik dari maulana ibu ajak yayah singgah giant nak cari sesuatu kata ibu.. tapi giant masih tutup sebab awal lagi, jadi ibu ajak yayah singgah pasar borong kat kedai Balaji.. abang, adik ngan yayah tunggu dalam kereta je.. bila ibu masuk kereta ibu kata ngan yayah ok ada.. bila abang tanya ada apa bu? ibu jawab ada barang-barang untuk ibu masak special tuk abang.. resia...
huhuhu ngan abang pun nak resia... bila dah petang ibu ngan yayah pun buat makanan special abang... rupanya yayah buat chapati.. ibu masak kari ayam huhuhuh mekacih ibu.. sebabkan abang buat muka pagi tadi ibu pergi cari tepung chapati dan masak sendiri kat rumah.. lepas yayah masak abang terus makan bila yayah tanya abang tunjuk tumbs-up untuk yayah dan bila cecah kari ibu bertambah sedap... petang tu abang makan chapati 4 keping.. huhuh ibu kata mekasih pada acik Ita yang pernah citer pasal buat chapati tu yang ibu cari tepung dan buat tuk abang... huhuhuh


Tangan macha ngah buat chapati.. huhuh amapp.. bukan macha la yayah... lepas makan kenyang-kenyang abang beritau kat yayah ngan ibu suruh jual.. nanti dapat untung... tapi yayah jawab untung tak kemana bang.. sebab anak yayah je dah makan bape keping.. huhuuhuhuhuh

2 comments:

Umi Aida said...

capatiii satuuu!

Ibu Aniq n Aqmar said...

Nanti order kat yayah yea acik aida.. petang semalam makan chapati lagi.. huhuuh