Friday, November 16, 2012

Sekolah..

Cuti sekolah dah mula taun depan abang dah 6 taun.. sekolah kat opis ibu dah tutup.. abang kena pergi sekolah baru.. sekolah abang kat sekolah abang2 ngan kakak2 ibu kata abang masuk pre-school
bila dah masuk pre-school abang kena duduk kat rumah acik ros sementara abang pergi sekolah kafa waktu petang... mulanya ibu nak hantar rumah acik ros tu je tak perlu pergi sekolah kafa, tapi sebab anak acik ros pun sama baya ngan abang dan gie sekolah kafa waktu petang, jadi ibu pun masukkan abang sekolah kafa juga... biar abang pergi sama-sama ngan kawan abang. Taun depan bermula la rutin padat abang... huhuh belum masuk sekolah rutin abang dah padat...
29 oktober aritu ada periksa ujung taun.. memandangkan periksa tengah taun abang tak ambil sebab masa tu ibu cuti panjang keluarkan adik..ibu bersemangat siap belikan abang set menulis dan color baru untuk periksa...sebelum periksa ibu pesan " Jawab baik-baik jangan dapat markah kosong tau.. kalau boleh nak 100.." Abang tanya ibu kalau 100 kenapa??  Ibu kata kalau 100 ibu belikan hadiah.. huuhuh abang nak askar kecik2.. ibu kata boleh janji 100
Bila result keluar ibu dah kepuk dahi alamak... abang ada 4 markah 100, 1 markah 96 keseluruhan 5A.. abang dapat tempat ke-3... huh terus tuntut hadiah dari ibu... ujung minggu lepas ibu belikan hadiahnya.. ehehe acihh ibu...
Hadiah dari ibu sebab dapat tempat ke-3.. set askar.. awas ada raksase kuning menyerang menggunakan ekor.. huhuhuhu
Huuu abang buli adik.. abang suka masuk dalam play pen adik... abang masuk dalam adik yang mengintai kat luar.. huhuu terbalik
 Ejek adik...
 Nie pulak abang buli adik jugak.. mainan nie ibu beli untuk adik belatih berjalan.. adik dah merangkak laju dan berlatih berjalan.. tapi adik belum pandai guna mainan nie.. jadi abang yang pandai guna la yang main.. huhuhuh amap ibu...

No comments: