Wednesday, January 18, 2012

Alhamduillah

Dalam nanges dan tidak masa pergi sekolah.. dah masuk minggu ke-3 abang sekolah.. dan nak masuk bulan baru 2 minggu lagi... abang dah 6 ari tak nanges gie sekolah sejak minggu lepas ari rabu... minggu lepaskan abang ada citer abang nanges petang tu masa balik sekolah.. ibu tanya abang..

Ibu : Abang seronok tak sekolah?
Abang : Seronok.. sambil senyum sampai ke telinga
Ibu : Kalau seronok kenapa nangis??
Abang : Alaa ibu tu macam busuk aje..
Ibu : Ha?? ibu plak?? apa kaitan ngan abang nanges? (tapi ibu tau sebab abang rasa sedih/sayu sebenarnya bila ibu tinggalkan abang kat sekolah)
Abang : Saje...
Ibu : Kalau ibu busuk esok yayah la yang hantar ok??
Abang : OK.. yayah hantar abang tak nanges.. ibu hantar abang nanges...
Ibu : Gitu?? ok esok yayah antar...

Jadi ari Rabu 11 aribulan tu yayah yang hantar.. seperti yang abang janji abang tak nanges... masa yayah antar tu ada gak cakap ngan yayah abang tak mau gie sekolah sambil buat muka sedih.. tapi yayah tak layan abang.. terus ajak masuk kelas.. hahahah
Ari Khamis tu abang mintak ibu yang hantar.. ibu setuju dengan syarat abang takkan nanges masa gie sekolah... jadi sejak tulah abang tak nanges gie sekolah... sebab abang dah janji ngan ibu.. ibu kata kalau good boy ibu akan belikan hadiah.. huhuhuh seronok!!..
Arinie abang terjaga awal dari tido.. pukul 2 lebih.. dan mata abang tak mau tido sampai la ke pagi.. pukul 5.45 abang dah siap mandi n bersiap ke sekolah.. ahahha arinie abang buat sendiri semuanya.. mandi.. pakai baju sekolah sendiri.. ibu senyum je tengok gelagat abang yang tak sabar nak ke sekolah.. siap bawak bekal oreo ice-cream lagi ngan bekalan seperti selalu susu strawberry sekotak.... tiba kat sekolah ibu beritau kat Cikgu Mas dan Cikgu Milah yang abang bangun awal sangat jadi ada kemungkinan abang tertido atas meja.. ahahahhahahahh

benny yang gemuk baring kat bantal & tilam abang

Benny yang teman abang sepanjang awal pagi tadi dari pukul 2 lebih sampai 7 pagi.. dia main kejar2 ngan Ticco dan teman abang melukis dan mewarna.. ibu.. mata lekat tak dapat nak teman abang sebab ibu kena kerja.. huhuhuuhu pukul 5 lebih baru ibu bangun basuh baju.. kemaskan tempat Benny & Ticco.. sidai baju dan bersiap ke opis...

No comments: