Friday, July 15, 2011

Bukan gigit semut tapi nyamuk la...

Ari jumaat 2 minggu lepas, Ibu bawa Abang checkup dengan Dr Vernon, sepatutnya genap 4 tahun tapi memandangkan masa Abang genap 4 taun Dr Vernon cuti panjang, jadi Ibu pun buat apppointment ari lain.. sepatutnya ari sabtu tapi disebabkan Ibu nak ke BP melewat Tok Busu, jadi Ibu percepatkan tarikh.
Menunggu Yayah siap... Ibu kata nak bawak Yayah gie jumpa Dr Vernon. Hensome tak?? ehehhehe Abang cakap kat Ibu.. mesti orang kata Abang hensome kan?? Ibu jawab Uweeeeekkk perasan.
Tiba kat Dr Vernon ada 3 orang yang tengah menunggu.. Kakak tu amik berat & tinggi Abang... berat 17 kg dan tinggi 100 cm. Lepas tu Kakak tu bawak Abang check mata.. Ibu kata alhamduillah 100%. lepas tu Abang main la mainan yang ada kat luar bilik Dr Vernon, bila dah nak sampai giliran Abang.. Abang sakit perut la pulak.. gie ke toilet lepaskan hajat dulu.
Lepas tu masuk bilik Dr Vernon, tunggu Dr Vernon datang dari bilik sebelah.. Abang dengar suara kawan Abang yang main sama-sama tadi menjerit-jerit entah kenapa...
Bila Dr masuk, dia ajak main game kat iPad dia tapi Abang tak mau Abang nak main castle. Dr Vernon pun ikutkan aje kat mana Abang nak main, sambil Abang main dia check dada Abang.. Abang pun main je la.. kejap lagi Abang dengar Dr Vernon kata pada yayah & ibu.. "Ok sibukkan dia guys"... Ibu & Yayah pun main sama-sama abang.. tengah abang explain kat ibu pasal castle tu.. terasa cam ada sesuatu gigit kat punggung, bila abang tengok Dr Vernon kat belakang abang.. dia kata "Why boy?? Semut ke??" abang buat tak tau lagi, sambung main.. tengah abang main.. terasa ada sesuatu gigit lagi kat punggung... terus abang buat muka... Dr Vernon gie kat meja dia amik gula-gula untuk abang... pastu tengok abang buat muka.. Dr Vernon tanya.."Why ada semut gigit??" Abang pun jawab "Bukan la bukan semut, nyamuk gigit". Bila dengar abang cakap gitu.. yayah, ibu, Dr Vernon dan kakak (Nurse) gelakkan abang... lepastu Dr Vernon betulkan kolar baju ngan lengan baju dan dia kata "New York style, boy" dengan senyum meleret dan bangga abang keluar dari bilik Dr Vernon..
Keluar dari bilik Dr Vernon Abang tengok ada kawan yang lain muka dia takut je duduk dekat mak dia.. ibu dia siap cakap ngan dia.. "see Abang ok je"... Abang pun jawab a'a kena gigit nyamuk je... ehehhe rupa-rupanya kawan Abang tu mak dia dah beritau awal-awal kat rumah nak kena cucuk... eheheh Abang plak dah lepas dari tu baru Abang tau yang nyamuk dalam bilik Dr Vernon tu sebenarnya Abang kena cucuk 2 kali.. eheheh cucuk untuk apa?? Ibu kata cucuk tambahan sejak abang kena asthma dulu... nanti 6 taun Abang kena datang lagi.. huhuhuhuuhuStyle baru Dr Vernon buatkan tuk abang... ehehehehhe muka konpius lepas kena gigit nyamuk.. apa la kat bilik Dr pun banyak nyamuk.. ehehehheheWalau dah sampai mamak masih mengekalkan style yang Dr Vernon buat tuk abang...

3 comments:

Mama Zara said...

adoi la...ingatkan betul2 kena gigit...rupa2nya cucuk ye...hihi....

Nadra Farissa said...

4 tahun kene cucuk ape kak farid?

Aqeef Aniq said...

Aniq amik cucuk tambahan atas nasihat doc susulan last kes dia admit dulu.