Wednesday, December 9, 2009

Coti-coti Msia Part 2

Esoknya 2 Dis sambung plak.. pergi Sunway.. ehehe first time saya pergi mandi nie.. al-maklum orang berpenyakit.. pantang main air... ehehheeh mula-mula makcik ngan maktam tak nak gie sunway.. sebab risau saya asthma.. tapi ibu kata takpe kita cuba... terukkan ibu jadikan saya bahan eksperimen.. ehehe nasib ibu bagi jadi inilah pengalaman pertama saya mandi kat pool... ahahahaha jakun kan saya?? tapi apa nak buat demi kesihatan...Sebelum masuk skodeng harimau ngan rusa... eheheheh
Nampak aje air saya dah terlompat2 nak main air.. ibu bukakkan pampers.. baju semua saya dah nak lari masuk air.. ibu kata ehhh malu la pakai seluar eheheheh nasib tak berbogel.. malu..sebenarnya dah terlalu excited nak main air.. maklum la tak pernah ehehehehe... pastu masa mula-mula berapa kali saya dah nak lemas.. tenggelam dalam air yang cetek tu.. wat malu aje... ibu ngan makcik asik gelakkan saya aje sebab tenggelam.. lama-lama inilah hasilnya...

Pastu deda ajak main kat kolam kanak-kanak.. apalagi.. sakan la saya.. sampai ajak naik pun tak nak... last2 terpaksa la ibu suh deda buat taktik untuk saya naik... lepas tau kena tipu.. apalagi mengamuk la saya.. tak pasal-pasal kena babab ngan ibu... tulah seperti kata makcik orang duduk KL plak yang terlebih excited.. ahahahhaha

Kak Iman main gelonsor.. saya?? tak mau naik rasa ngeri plak...
Mentelaah semula peta kat sunway.. plan nak ajak yayah plak.. eheheheheh..Masa kat sana saya sempat naik 4 permainan, dinasour terbang tu,naik kasut boot, cawan ngan meery go round ...sama gak macam kat genting.. saya tak mau turun nak naik banyak kali tapi 2 permainan aje yang saya suka.. dinasour terbang ngan kasut boot tu.. tapi kali nie tidak dilayan..sebab bukan saya naik sorang.. permainan kat sini saya kena naik ngan orang dewasa.. jadi dapat naik sekali aje.. ibu kata.. "Kamu nie kalau naik banyak kali sama gak hasilnya" eheheh lagipun ibu kata hari nak hujan kena balik cepat.. masa kat sunway ibu plak yang terlebih.. siap naik roller coaster ngan deda & anis.. naik swings 360 darjah tu nama dia apa tah...last sekali kitaorang naik jambatan gantung.. panjang tu tiba kat penghujung dia ari pun hujan.. jadi kena la balik... mata saya tetap kat kolam.. eheheh tak puas-puas main air...
Gambar kat sini tak banyak amik sebab ibu dah kepenatan.. esoknya ibu MC sebab sakit pinggang mana taknya.. kalau saya penat aje.. ibu.. dokong!!!!... eheheh sian ibu kepenatan tapi apapun tq ibu sebab bawak saya jalan-jalan dan bagi pengalaman baru...