Wednesday, December 9, 2009

Coti-coti Msia Part 1

Minggu lepas 1 Dis makcik, mak tam, kak iman, aliya,anis, deda & ayah(pakcik) datang KL.. makcik ajak saya ngan ibu gie naik genting.. sebab kak iman nak main snow.. ibu kata kat genting ada Snow World.. makcik dah janji ngan kak iman kan jadi kena tunaikan.. yayah tak dapat ikut sebab yayah banyak kerja.. jadi saya ngan ibu je join makcik sekeluarga..
Masa nie ngah naik cable car.. huhuhu hebat.. saya tak gayat langsung siap berdiri lagi tengok luar...
Jeng.. jeng cam inspektor polis.. siap bawak pistol... masa kat genting saya gie makan kat MB.. org MB tu siap datang sebelah ibu lagi tengok pistol... sebab pistol tu ibu pegangkan untuk saya.. orang tu ingat ibu bawak pistol.. ahahahahha

Saya ngan deda... ehehehehe
Nie pula mainan kegemaran saya.. ada kereta.. trak tunda.. macam2 la.. saya naik 5 pusingan... setiap pusingan kena keluar dan beratur semula..tapi saya tak paham.. bila ibu suruh saya keluar beratur semula.. saya nanges sungguh2 ingat ibu suruh saya balik.. ada sekali tu saya siap peluk tiang tak mau keluar... setiap kali naik, saya naik kenderaan yang berlainan... dari mula saya aim 1 kenderaan tu tapi tak dapat.. setiap kali naik mesti orang lain dah cop dulu.. tu kenderaan dia yang belakang saya tu... forklift
Setelah kali ke-3 naik baru saya dapat naik trak tunda nie.. nasib la saya baik ati lagi tak berebut ngan kawan-kawan.. saya naik aje mana yg kosong..


Inilah kenderaan yang saya suka .. ibu dengki siap panggil kenderaan nie.. kereta puaka.. berpuaka sebab saya tak mau turun ahahahahah ibu memang tau...

Naik keretapi thomas ngan makcik, kak iman & aliya...